KAPETAN ZNA KAKO MU JE

Srna: Žao mi je Pranjića, ali to su njihove odluke

12.08.2011 u 12:06

Bionic
Reading

Iako je dio medija nakon prijateljske utakmice u Dublinu uočio da reprezentacija ima problema s učinkom u napadu, nakon povratka Bilić je otkrio još jedan - nedisciplinu

Izborniku Biliću nije lako. Gotovo da ne prođe nijedan kvalifikacijski ciklus, a da nema problema s disciplinom u momčadi. Tako je već uoči prvih utakmica kvalifikacija za Euro 2008. morao izbaciti 'bećare' Srnu, Balabana i Olića. Potom se preko novina natezao s Križancem, a prošli ciklus zaključili su Ivica i Joe Šimunić, navodnim i nikad dokazanim obračunom u Rovinju.

Sada je po zlu krenulo nakon utakmice u Dublinu, kada je Pranjić, revoltiran sjedenjem na klupi, odbio pružiti ruku Biliću i njegovim pomoćnicima te postao jedinstven slučaj. Naime, svi dosad spomenuti dobili su tek privremene kazne, a je Pranjić 'zauvijek' izbačen iz repke. Doduše, taj 'zauvijek' je uvjetan, jer možda ga neki drugi izbornik ipak pozove.

'Jedino što mogu jest zahvaliti se Danijelu Pranjiću za sve što je napravio u hrvatskoj reprezentaciji', izjavio je za tportal kapetan reprezentacije Darijo Srna i jedan od onih koji je dobio 'žuti karton' od Bilića.

'Nažalost, obojica znaju svoje odluke i zašto su nešto napravili. Svatko bira svoj put.'

Mislite li da će Bilić biti nepokolebljiv?

'Ne mogu govoriti ni u čije ime. Osobno sam prijatelj s Danijelom, to ćemo i ostati. No šef zna zašto je donio svoju odluku i na nju sasvim sigurno nitko ne može utjecati', zaključio je kapetan Srna.