POLUFINALE KUPA UEFA

Srna i Šahtar bolji od Ogija i Dinama

07.05.2009 u 20:27

Bionic
Reading

Sraz dviju ukrajinskih momčadi u polufinalu Kupa UEFA na kraju je pripao Šahtaru. Nakon 1:1 iz prve utakmice, u uzvratu je ekipa Darija Srne pobijedila sa 2:1 i tako izborila finalnu utakmicu 20. svibnja u Istanbulu

Ukrajinski Šahtar prvi je finalist ovosezonskog izdanja Kupa UEFA. U uzvratu protiv Dinama iz Kijeva društvo koje je kao kapetan predvodio Darijo Srna nadvisilo je velikog suparnika iz nacionalnog prvenstva, za kojeg je Ognjen Vukojević odigrao sasvim solidnu partiju.

ŠAHTAR - DINAMO 2:1
DONJECK; Olimpijski stadion, gledatelja 25.000; Sudac: Olegario Benquerenca (Portugal)

Strijelci: 1:0 Jadson (17), 1:1 Bangoura (47), 2:1 Ilsinho (89)

Šahtar: Pjatov - Srna, Iščenko, Čigrinski, Rat - Huebschman, Gai (od 70. Willian) - Ilsinho (od 90. Lewandowski), Jadson, Fernandinho - Luiz Adriano (od 70. Glatki)
Dinamo: Boguš - Betao, Sablić, Yussuf, El Kaddouri - Eremenko (od 75. Correa), Vukojević, Alijev, Ninković - Bangoura, Milevski

Domaćini su poveli u 17. minuti nakon što je Jadson pogodio mrežu golmana Bogusha, a stvar je na početak vratio izjednačujućim pogotkom Bangoura u 47. minuti. Pobjednički i finala vrijedan gol za konačnih 2:1 zabio je izvrsni Ilsinho u minutu prije kraja regularnog dijela susreta.

Sva trojica hrvatskih internacionalaca, Srna u redovima Šahtara te Vukojević i Goran Sablić odigrali su vrlo dobro svih 90 minuta. Šahtar u finalu, koji je na rasporedu 20. svibnja u Istanbulu, čeka boljeg iz njemačkog ogleda HSV-a za koji će igrati Ivica Olić i Mladen Petrić, te Werdera iz Bremena čiji dres nosi Jurica Vranješ, no uoči početka susreta nije stavljen u zapisnik.