jedvaj u grčkoj

Srebrni 'vatreni' iz Rusije ima novi klub; ovo mu je prilika za povratak na veliku scenu

14.07.2023 u 14:04

Bionic
Reading

Tin Jedvaj (27) na velika se vrata vraća u europski nogomet. Nakon što je prošlu sezonu završio kao igrač moskovskog Lokomotiva na posudbi u El Ainu iz UAE, sad dolazi u redove grčkog velikana Panathinaikosa

Osvojio je Tin Jedvaj (27) srebro na SP-u 2018. godine u Rusiji, bio je standardni član 'vatrenih', no onda je sve krenulo u krivome smjeru.

Nije se naigrao u Bayer Leverkusenu pa je završio na posudbi u Augsburgu, a potom je u ljeto 2021. godine potpisao za moskovski Lokomotiv. U Rusiji je bilo sjajno, ali sve je 'upropastila' agresija na Ukrajinu te sankcije koje su doslovno dotukle sport.

Lokomotiv ga je poslao na posudbu u UAE, u redove Al Aina, no Jedvaj je ipak igrač za puno jače i kvalitetnije lige pa je ovog ljeta krenuo u potragu za boljom prilikom.

Grčki mediji tvrde kako su se Jedvaj, Lokomotiv i Panathinaikos dogovorili te će nekadašnji hrvatski reprezentativac ovu sezonu provesti na posudbi u Ateni.

Panathinaikos je aktualni grčki doprvak pa u kvalifikacije za Ligu prvaka starta od 2. pretkola, a za Jedvaja je ovo možda i posljednja prilika da se sa stilom vrati na veliku scenu i ponovno izbori mjesto u hrvatskoj reprezentaciji.