PUNI SAMOPOUZDANJA

Srbija nema namjere izbjeći Hrvate: Došli smo igrati!

10.09.2015 u 11:49

Bionic
Reading

Srpski košarkaši ovog četvrtka ulaze u dvoboj s Italijom koji će odlučivati o prvom mjestu u berlinskoj 'skupini smrti', a o kalkulacijama u tom dvoboju ne žele ni razmišljati...

Srbija je uz Francusku i Grčku među neporaženim reprezentacijama na turniru, no s obzirom na težinu skupine i pobjede protiv Španjolske, Njemačke i Turske, treba reći da su njezini košarkaši pokazali najviše dosad na Eurobasketu.

Nakon uvjerljivog 91:72 trijumfa protiv Turske u srijedu, pred srpskim košarkašima ključna je utakmica grupe s Italijom u kojoj pobjednik osvaja prvo mjesto i postaje potencijalni protivnik Hrvatske u četvrtfinalu.

Drugoplasirani će ići u drugi dio ždrijeba i s Grcima odlučivati o mjestu među četiri najbolje reprezentacije Europe. U Srbiji najavljuju da neće biti kalkulacija u zadnjem dvoboju, zanima ih samo pobjeda u svim utakmicama do kraja prvenstva.

'Ne znam zašto bismo se opustili. Došli smo na prvenstvo igrati i želimo pobijediti svaku utakmicu,' prenosi Mondo.rs izjavu jednu od najboljih srpskih košarkaša, Nikole Kalinića koji se veseli okršaju s Italijom:

'Vidjeli smo sinoć kakvi su to igrači, koji imaju u rukama po 30, 35 poena, prije svega nam je to individualni izazov i tu vidimo rivalitet.'