REALNOST ILI MAŠTA

Srbi u šoku - Kosovo želi u kvalifikacije za SP

10.11.2010 u 08:11

Bionic
Reading

Kosovo lobira za to da njegova nogometna reprezentacija uđe u Uefu i Fifu, a time bi joj bio otvoren i put da sudjeluje u kvalifikacijama za Svjetsko i Europsko prvenstvo

Bogati kosovski biznismeni pokušavaju uvesti svoj nogometni savez u dvije najjače organizacije. Ako im to uspije, tada ni kvalifikacijske utakmice nisu daleko, možda već za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014.

'To je realnost! Ne vidim zašto ne bismo igrali. Državu Kosovo priznala je 71 zemlja, od kojih većina želi da naša reprezentacija bude članica Uefe i Fife. Volio bih da u našem prvom kvalifikacijskom ciklusu budemo u skupini sa Srbijom. To bi umanjilo tenzije', rekao je za srpski Kurir predsjednik Nogometnog saveza Kosova Fadilj Vokri.

No to je u Srbiji dočekano na nož.

'U više navrata Fifa nam je dala jamstva da selekcija nepriznate države Kosovo ne može sudjelovati u bilo kakvom natjecanju pod njenim okriljem. Statut Fife je prilično jasan i tu se nema što pričati. Mi ne priznajemo da se na teritoriju Srbije stvara država i samim tim ne razmišljamo o mogućnosti da se tim nepostojeće države nađe u kvalifikacijama za SP', kazao je predsjednik NS-a Srbije Tomislav Karadžić, dodajući:

'Nijednom pravom Srbinu ne pada na pamet igrati utakmicu protiv reprezentacije države koja ne postoji. To je potpuno suludo i nemoguće. Utakmica između Srbije i samoproglašene države Kosovo neće se dogoditi dok je svijeta.'