TKO JE TU LUD?

Srbi: Talijani su nam namjestili huligane!

14.10.2010 u 12:48

Bionic
Reading

Srpski mediji i dalje se bave huliganima koji su napravili kaos u Genovi, ali i prenose čudne poruke čelnika nogometnog saveza koji, vjerovali ili ne, čak postavljaju hipotezu da su Talijani namjerno propustili huligane na stadion, ne bi li zatim Uefini činovnici nakon nereda izbacili Srbiju iz kvalifikacija

'Talijanska strana će morati objasniti način organizacije utakmice. Naravno da ne želim opravdati skandalozno ponašanje naših navijača, ali se moramo debelo zapitati o načinu organiziranja utakmice. Jamčili su sigurnost svih sudionika utakmice, a usprkos našem insistiranju da se policijske snage pojačaju i da uđu na tribine, to se nije dogodilo', riječi su Zorana Lakovića, glavnog tajnika Srpskog nogometnog saveza, koje prenose svi vodeći srpski mediji.

Jasno, riječ je o nastavku priče o srpskim huliganima koji su napravili kaos u Genovi, a Lakovićeve riječi u Srbiji mnogi doživljavaju i komentiraju kao napad na Talijanski nogometni savez, tj. prebacivanje loptice odgovornosti na domaćina utakmice. Nakon svega što je zgrozilo nogometni svijet, pogotovo napada na autobus koji je prevozio srpske reprezentativce i stručni stožer, pomalo suludo zvuči tvrdnja da su Talijani namjerno isprovocirali nerede.

Uporište za tu tezu nije teško dokučiti; nije prvi put da se druga strana optužuje za nevolje koje je prouzročio netko drugi, a u ovoj sagi vanjski neprijatelj želi eliminirati srpsku reprezentaciju iz kvalifikacija, da slučajno ne dođe pod znak upitnika talijanski nastup na Euru 2012.

Spomenimo i to da mediji prenose svjedočenja huligana koji su se vratili u domovinu i koji spominju kako su karabinjeri tukli sve što im se našlo na putu, pa i žene i djecu. List Alo! prenosi riječi jednog od navijača koji je navodno vidio kako policija mlati petogodišnjaka.