LOVA DO KROVA

Srbi se pitaju kako može Mamić, a ne i Zvezda

05.01.2013 u 14:58

Bionic
Reading

Nova milijunska Dinamova prodaja odjeknula je i u Srbiji. Tamošnji mediji se pitaju kako hrvatski prvak može tako uspješno prodavati igrače, a ne recimo Crvena zvezda

Luka Modrić je prodan za 21 milijun eura, Eduardo da Silva za 13,5, Vedran Ćorluka za 13, Dejan Lovren za osam, Mario Mandžukić za sedam, Ognjen Vukojević za šest koliko i sada Domagoj Vida.

Dinamo je na svojim najboljim igračima zaradio milijune i milijune eura, a najnoviji transfer plavokosog braniča u kijevski Dinamo natjerao je i srpske medije da se zapitaju u čemu je tajna.

Tako Kurir tvrdi kako su poslije odlaska Džajića iz Crvene zvezde njegovi nasljednici na mjestu predsjednika, Dragan Stojković, Toplica Spasojević, Den Tana i Vladan Lukić doveli igrače u vrijednosti od 17,75 milijuna eura, a na prodaji su zaradili samo 1.303.458 eura!

Autor teksta navodi kako je izvršni Dinamov predsjednik na samo posljednjoj prodaji dobio nekoliko puta više nego Zvezda od svih transfera u proteklih osam godina.

'Za razliku od Crvene zvezde koja se nije snašla u razdoblju tranzicije, zagrebački Dinamo cvjeta, najviše zahvaljujući svojem prvom čovjeku Zdravku Mamiću', smatra novinar istog medija.