BOLNI PORAZI

Srbi ipak potjerali Advocaata, Grci se riješili Ranierija

15.11.2014 u 12:56

Bionic
Reading

Talijanski nogometni stručnjak Claudio Ranieri (63) dobio je otkaz u grčkoj reprezentaciji nakon neočekivanog domaćeg poraza od Farskih Otoka (0:1) nakon kojeg je Grčka pala na začelje skupine F s jednim bodom u četiri kola i razlikom pogodaka 1:5.

Grčka je u tri domaće utakmice upisala tri poraza (Rumunjska 0:1, Sjeverna Irska 0:2, Farski Otoci 0:1), a jedini bod osvojila je na gostovanju u Finskoj (1:1).

'Sramota, odlazi', 'Uništio si nas', 'Nacionalna katastrofa - izgubili smo od Farskih otoka', samo su neki od naslova u grčkim medijima. Mediji su se obrušili i na igrače poručivši kako im protiv Farskih Otoka nije trebao izbornik.

'Preuzimam odgovornost za loše rezultate, međutim ne želim podnijeti ostavku', poručio je Ranieri nakon utakmice. Međutim, nakon današnje hitne sjednice Izvršnog odbora dobio je otkaz.

Ranieri je preuzeo Grčku nakon svjetskog prvenstva u Brazilu zamijenivši Fernanda Santosa koji je postao novi portugalski izbornik. Tijekom karijere vodio je Monaco, Inter, Romu, Juventus, Valenciju, Chelsea, Atletico Madrid i Fiorentinu.

U isatoj situaciji našao se i Nizozemac Dick Advocaat na klupi Srbije nakon domaćeg poraza od Danske (1:3). Srbija se trenutačno nalazi na četvrtom mjestu skupine I s jednim bodom, šest manje od vodeće Danske, a pet od drugoplasiranog Portugala.

'Imamo katastrofalan start u kvalifikacijama. Odgovoran sam za poraz, jer sam postavio ovu momčad. Vjerovao sam u plasman na EP, još uvijek vjerujem, ali moram biti pošten i razgovarati s čelnicima sveza', izjavio je nizozemski stručnjak. No, tijekom subote, u FSS-u donijeli su odluku te sporazumnim dogovorom raskinuli ugovor s Nizozemcem.

Advocaat je preuzeo Srbiju 1. kolovoza, a ugovor je potpisao do završetka Europskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine. Advocaat ima bogatu trenersku karijeru, kako klupsku, tako i reprezentativnu. Između ostalih vodio je PSV, Rangers, Zenit, AZ, a od reprezentacija UAE, Koreju, Belgiju, Rusiju te dvaput Nizozemsku.