ISPOD SVAKOG NIVOA

Sramotne scene na postolju Svjetskog prvenstva u biatlonu!

09.02.2017 u 19:19

Bionic
Reading

Prezir koji postoji između najboljeg biatlonca Martina Fourcadea i njegovih ruskih rivala doživio je svoj vrhunac ovog četvrtka na prvoj utrci Svjetskog prvenstva u Hochfilzenu...

Martin Fourcade suvereno vlada biatlonom već godinama, a posebno je dominantan ove sezone i sigurno će osvojiti Svjetski kup. No, 28-godišnji Francuz živi u strahu da slučajno Rusi ne prekinu njegovu vladavinu i prema njima iskazuje prezir, posebno nakon McLarenovog izviješća koje je pokazalo da je bilo sustavnog dopingiranja u toj reprezentaciji.

Ovaj tjedan Fourcade nije izdržao i na Instagramu je napisao Aleksandru Loginovu da mu je najveće postignuće u karijeri dvije godine suspenzije koje je zaradio na padu doping testa, osvrnuvši se na njegove europske titule koje je nakon odrađene kazne osvojio ove sezone.

Tenzije su bile još i veće na prvoj utrci Svjetskog prvenstva u Hochfilzenu. Fourcade si je dopustio na prilično nesportski način osvojiti srebro u mješovitoj štafeti za Francusku, nakon što se ubacio u traku Šipulinu i oduzeo mu mogućnost završnog sprinta.

Biatlon mješovite štafete SP Autor: YouTube

Uslijedile su sramotne scene na postolju. Rusi nisu htjeli pružiti ruku francuskom šampionu, ovaj im je ironično pljeskao dok su primali medalje i zatim se prijevremeno pokupio. Ruski mediji ne ostaju dužni i jedan ga je novinar čak i nazvao 'svinjom'.

Sve u svemu, ispod nivoa jednog od najatraktivnijih zimskih sportova. Nikad nije dobro kad prezir i mržnja pobijede sportski duh koji nalaže međusobno poštovanje sudionika svakog natjecanja...