SKANDAL U LA LIGI

Sramota u Španjolskoj jer je Realu suđen sumnjiv penal, a sudac nije provjerio VAR; kako je ovo moguće?

25.02.2019 u 12:44

Bionic
Reading

Veliki skandal trese Španjolsku nakon što su nogometaši Real Madrida oba gola, za gostujuću pobjedu 2:1 protiv Levantea, postigli iz sumnjivih jedanaesteraca

Prvi jedanaesterac dosuđen je, nakon pregledavanja video snimke (VAR). U 43. minuti utakmice kada je Luka Modrić pogodio Bardhija u ruku. Nakon kratkog prekida jedanaesterac je realizirao Karim Benzema.

Posebno je sumnjiv bio jedanaesterac za drugi gol zbog kojeg se cijela Španjolska digla na noge. Mnogi se pitaju kako je moguće danas uz pomoć moderne video tehnologije (VAR) napraviti takvu pogrešku?

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 78. minuti kada je dosuđen jako sumnjiv jedanaesterac za Real Madrid. Video sporne situacije pogledajte OVDJE i prosudite sami.

Naime, mnogi su mišljenja kako u toj situaciji nije bilo prekršaja Doukourea nad Casemirom, a zbog svega su naravno jako ogorčeni u redovima Levantea. Bale je uredno zabio jedanaesterac za vodstvo 1:2 i ostaje upisano kako je Real osvojio tri boda.

Svakako treba reći kako glavni sudac Villanueva nije pregledavao video snimku jer je vjerovao kolegama iz VAR središta La Lige koji su mu sugerirali kako je bilo prekršaja.

Neki španjolski mediji idu toliko daleko da su objavili 'kako je domaćin Levante teško pokraden', a blaži naslov sveo se na samo jednu riječ – SKANDAL. Mnogi se pitaju treba li Realu baš ovakva pomoć sudaca da ostane u utrci s Barcelonom za vrh ljestivce?

Neki su mišljenja kako je ovo velika sramota za La Ligu i cijelu sudačku organizacija, ali jasno je kako usprkos svemu Real neće ostati bez ta tri boda.

  • +28
Luka Modrić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL