crans montana

Spust protekao u dominaciji Švicarki koje su najbrže bile i dan ranije

22.02.2020 u 14:40

Bionic
Reading

Nakon što je slavila u petak, Švicarka Lara Gut-Behrami pobijedila je i u subotu u spustu kojeg su skijašice u dva dana vozile u Crans Montani, dok je njena sunarodnjakinja Corinne Suter drugi dan zaredom zauzela drugo mjesto, što joj je donijelo mali Kristalni globus u ovoj disciplini.

Gut-Behrami je bila najbrža s vremenom 1:27.73, dvije stotinke ispred Suter. Treće je mjesto zauzela Austrijanka Nina Ortlieb, s pet stotinki zaostatka za pobjednicom.

Iako je ostao još jedan veleslalom do kraja sezone, Suter (477) je osigurala prvo mjesto u poretku skijašica u spustu i mali Kristalni globus sa 155 bodova prednosti ispred Čehinje Ester Ledecke (322), koja je u subotu bila peta. Treća je Talijanka Federica Brignone sa 320 bodova.

U ukupnom poretku skijašica Talijanka Federica Brignone, četvrta ove subote u Crans Montani, se približila na samo 27 bodova Amerikanki Mikaeli Shiffrin (1225), koja se ne natječe već nekoliko tjedana nakon smrti oca. Treća je Slovakinja Petra Vlhova sa 1139 bodova.

Vikend u Crans Montana završava u nedjelju alpskom kombinacijom, sa spustom koji je na rasporedu u 10,30 sati i slalomom kojeg će skijašice voziti u 13,30 sati.