USKORO NOVI VLADAR

Sprema se smjena na teniskom vrhu koju Ćorić nije uspio zaustaviti!

10.08.2017 u 10:29

Bionic
Reading

Uvjerljivom pobjedom 6-1, 6-2 protiv Borne Ćorića Rafael Nadal još malo se približio preuzimanju prvog mjesta na ATP ljestvici što će se dogoditi ako se plasira u polufinale Montreala...

Borna Ćorić nije uspio ove srijede spriječiti veliki teniski trenutak koji se sprema ovog petka. Rafael Nadal pregazio ga je u svom prvom meču na turniru u Montrealu i dijele ga još dvije pobjede od preuzimanja teniskog broja jedan.

  • +4
Rafael Nadal - osvajač Roland Garrosa rekordnih deset puta Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Profimedia

Podsjetimo, 31-godišnji Španjolac prvi je put u karijeri preuzeo teniski tron tijekom 2008. godine, a posljednji put sezonu je završio kao broj 1 prije tri sezone.

No, ove godine opet igra vrhunski tenis i nakon osvajanja Monte Carla, Madrida, Barcelone i Roland Garrosa te finala Australian Opena jako je blizu skidanju Andyja Murrayja s trona, s obzirom da Škot uopće ne igra u Montrealu zbog ozljede.

Autor: Youtube

Smjena na vrhu u ovom se trenutku čini neminovna, ali to je tek početak velike bitke Rafaela Nadala za teniski tron. Naime, Roger Federer grabi velikim koracima prema naprijed i mogao bi sam preuzeti vrh već sljedeći tjedan, ako osvoji Montreal i Cinncinati. Čeka nas strašna bitka dva velikana do kraja sezone, s kulminacijom na US Openu i ATP finalu u Londonu...

ATP ljestvica uoči Montreala:

  1. Andy Murray 7,750
  2. Rafael Nadal 7,465
  3. Roger Federer 6,545