Liga nacija logo sponzori

Martinac za tportal

Sprema se rekordna invazija hrvatskih navijača; doznali smo koliko ih dolazi na finale!

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom nastup je u novom finalu velikog natjecanja. A takve se utakmice ne propuštaju. I zato je jasno da se od srijede traži ulaznica više za spektakl u Rotterdamu (nedjelja, 20.45 sati)

Već na srazu s Nizozemskom, u polufinalu Lige nacija, bila je 'ludnica'. A do ulaznica za taj dvoboj bilo je puno teže doći, jer jasno je da su domaćini Nizozemci ipak mogli lakše do ulaznica.

I nakon što je Hrvatska ušla u borbu za zlato, krenula je potražnja za 'dragocjenim papirićem' za Rotterdam.

'Već u jutarnjim satima imao sam preko tisuću, što poruka, što poziva. Svi bi htjeli na finale', rekao je HNS-ov šef za prodaju ulaznica Nikša Martinac u četvrtak na druženju s novinarima.

I Tomislav Pacak, glasnogovornik HNS-a potvrdio je da bi se na raspolaganju mogao pojaviti dodatni kontingent ulaznica, jer među španjolskim navijačima ne vlada preveliko zanimanje za ovo natjecanje.

Dakle, nije teško zaključiti da će se na De Kuipu pojaviti hrvatskih navijača puno više nego na polufinalu. Iako je distribucija ulaznica išla preko Uefinih kanala, pa službenog podatka nema, procjena HNS-a je da je protiv Oranja na tribinama bilo 17.000 Hrvata.

Martinac je dodao da bi to u postotku moglo biti 20 do 30 posto više. Odnosno u brojkama, oko recimo čak 22 tisuće hrvatskih navijača. Kako god s eokrene ovo će biti rekordna posjeta u gostima na jednoj finalnoj utakmici!

Makar, ne bi se iznenadili da taj broj ne bude još i veći, jer Uefi će biti iznimno važno da stadion bude popunjen do posljednjeg mjesta. A kad se Španjolcima ne dolazi....

  • +14
Hrvatski navijači na stadionu u Rotterdamu Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal