Liga nacija logo sponzori

ZASJENILI VELIKO SLAVLJE

Hrvatskoj stiže nova kazna zbog sramotnog skandiranja rumunjskom sucu

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija još je jednom odigrala veliku utakmicu, te u polufinalu Lige nacija pobijedila Nizozemsku 4:2, te si tako otvorila vrata nedjeljnog finala, u kojem će protiv Španjolske tražiti i prvo zlato na nekim od najvećih natjecanja. Istina, nije ovo ni europsko, a kamoli svjetsko prvenstvo, ali opet je natjecanje u kojem se igra protiv najvećih

Veliko su veselje Modrić, Petković, Brozović, Kramarić i ekipa ponudili hrvatskim navijačima u srijedu. Prije svih onima na Feijenoordovom stadionu u Rotterdamu, a potom i svima onima koji su utakmicu pratili putem malih ekrana.

Jer pobijediti Nizozemsku na tom kultnom, De Kuip stadionu, i prekinuti tradiciju dužu od dva desetljeća nepobjedivosti Oranja u najvećoj europskoj luci, velika je stvar.

A osim na terenu, Hrvatska je pobjedu ostvarila i na tribinama. Doduše, domaćih je navijača ipak bilo nešto više, u postotku otprilike 65:35 za domaćine, ali prema decibelima - sigurno 80:20 za Hrvate.

Nažalost, dio navijača smještenih tik iza gola na južnoj strani, u nekoliko se navrata pogrdnim rječnikom obraćala rumunjskom sucu Istvanu Kovacsu, što je i evidentirano od Uefinog delegata, te je zbog toga već i pokrenut disciplinski postupak.

Istina, nije Rumunj sudio na nivou, a kako su bili uvjereni i navijači, pa i sâm izbornik Dalić, pravdu nije dijelio pošteno. I zato su ga odlučili vrijeđati po rasnoj osnovi.

Neprimjereno, sramotno... I zato će Hrvatski nogometni savez opet morati plaćati kazne. A da su svjesni toga u HNS-u potvrđuju i riječi predsjednika Marijana Kustića.

'Teško je reći, kazna će biti, bitna je pobjeda. Navijači su bili super, naravno da je moglo i bez tih povika prema sucu'.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal