IZGLEDAN SCENARIJ

Sprema se drastična promjena u Milanu; znači li ovo da je Zvonimiru Bobanu odzvonilo u talijanskom velikanu?

04.02.2020 u 08:06

Bionic
Reading

Njemački stručnjak Ralf Rangnick (61) od sljedeće sezone trebao bi preuzeti ulogu trenera i sportskog direktora AC Milana

Talijanski velikan već godinama traži povratak na stare staze slave, ali posrnulom divu bez obzira na silna ulaganja to nikako ne uspijeva. Ni stalne promjene u stručnom stožeru te menadžmentu kluba nisu donijele nikakav pozitivan pomak.

Od ljeta prošle godine u Milanu funkciju šefa nogometnih operacija ili preciznije - funkcije slične mjestu sportskog direktora (Chief Football Officer) obnaša Zvonimir Boban, a onu tehničkog direktora Poalo Maldini. No ni te dvije legende nisu pogodile s pojačanjima i Milan je daleko od borbe za vrh u talijanskom prvenstvu.

Bijes navijača je sve očitiji i sve se glasnije priča kako bi ovaj tandem na kraju sezone mogao završiti svoju priču na San Siru iako je Boban nekoliko puta ponovio da trebaju vremena odnosno da u nogometu ništa ne ide preko noći.

No strpljenja više nema i Rangnick je označen kao spasitelj Milana. O njegovom dolasku pričalo se i prije par mjeseci, a navodno je sada sve dogovoreno što bi lako moglo značiti i kraj za našeg Bobana.

  • +5
Serie A, Milan - Verona Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

Rangnick je jedan od najzaslužnijih ljudi za izgradnju momčadi Leipziga, Salzburga, Sao Paula i New Yorka, a njegov rad upamćen je i u Stuttgartu, Hannoveru, Schalkeu te Hoffenheimu.