IZVRSNA INICIJATIVA

Sportaši podržali akciju kontra nasilja

  • Autor: N. M.
  • Zadnja izmjena 27.10.2011 14:00
  • Objavljeno 27.10.2011 u 13:31
milan badelj1

milan badelj1

Izvor: Promo fotografije / Autor: Select PR

Hokejaši Medveščaka i nogometaši Dinama ujedinjeni digli glas protiv nasilja u akciji Antene Zagreb. Snažnim porukama upućenim mladim ljudima vodeći sportaši Hrvatske podržali su akciju Glazbom reci STOP maltletiranju

Sve se jače čuje glas u Hrvatskoj koji kaže NE nasilju. Vodeći sportaši Hrvatske - hokejaši Medveščaka i nogometaši Dinama snažnim su porukama upućenim mladim ljudima zauzeli jasan stav protiv bilo koje vrste nasilja, a naročito onog u prostorima škola i oko njih.

'U posljednje vrijeme svjedoci smo sve većeg medijskog praćenja nasilja među djecom. Vjerujem da svojim primjerom, djelovanjem i radom možemo djelovati preventivno i djeci osigurati odrastanje u odgovorne odrasle osobe koje će u svoje zajednice vraćati sve ono dobro što su primili. U tome, mi sportaši imamo posebnu odgovornost da djecu podučimo toleranciji, poštovanju, fair playu i odgovornosti', izjavio je Miroslav Brumerčik koji je zajedno s klupskim kolegom Ivanom Šijanom gostovao u jutarnjem programu Antene Zagreb.

Select PR

Select PR

Izvor: Promo fotografije / Autor: Select PR

U prvih šest mjeseci 2011. godine prema podacima PU Zagrebačke glede kaznenih djela maloljetnika s obilježjima nasilja zabilježeno je 9 teških tjelesnih ozljeda, 49 tjelesnih ozljeda, 15 nasilničkih ponašanja i 19 razbojstava.

'Prostori škola i oko njih, kao i prostori sportskih terena trebali bi biti mjesta nulte tolerancije na nasilje bilo kojeg oblika. Porukama protiv nasilja ali i konkretnim akcijama svi zajedno moramo ukazivati na ovaj sve veći problem u našem društvu', izjavio je Milan Badelj, kapetan Dinama.

Akcija Glazbom reci STOP maltletiranju pokrenuta je 2010. godine. Tom se akcijom želi ukazati na porast nasilja među mladima. Akciju su proteklih dana podržali Grad Zagreb, glazbenik Jacques Houdek, hokejaši Medveščaka i nogometaši Dinama, a u narednim se danima očekuje da se brojne osobe iz društvenog života priključe akciji i dignu svoj glas protiv nasilja. U sklopu akcije Antena Zagreb proglasila je i 10. studenog Danom bez maltretiranja u nadi da će taj datum postati tradicionalan.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi