SIROMAŠNI ŽUTI

Splitski plan: Po jedan skok više i Cibona pada

23.05.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Uoči druge utakmice polufinalne serije košarkaškog doigravanja protiv Cibone trener Splita CO Teo Čizmić najavio je puno bolje izdanje svoje momčadi od onog u utorak u Zagrebu

'Svjesni smo snage Cibone, no uvjeren sam da ih možemo iznenaditi. Premda je velika financijska razlika između nas i njih', nasmijao se Čizmić svojoj opasci, jer su nakon zagrebačkog ogleda žuti bili nezadovoljni najavama u medijima.

'Uoči svake europske utakmice Cibone protiv Olympiacosa, Maccabija itd. piše se kako Cibona igra protiv klubova koji imaju višestruko veći budžet, a kad igraju protiv nas, taj aspekt nitko ne spominje', nadovezao se direktor Splita Petar Škovrlj, koji je u Zagrebu imao neugodan incident i umalo izbjegao fizički obračun s navijačem Cibone.

No unatoč svemu, žuti poručuju da nemaju namjeru širiti lošu atmosferu, nego će pokušati na sportski način doći do pobjede.

'Igrat ćemo agresivno i čvrsto, pa dokle bude išlo. Svjesni smo da su oni kvalitetnija momčad, ali igramo kod kuće i nadam se da možemo pobijediti. Rekao sam igračima u pripremi utakmice da svatko skine samo po jednu loptu više, jedan skok, i da ćemo odvesti Cibonu u neizvjesnu završnicu. A onda što bude', zaključio je trener Splićana Čizmić, koji će moći računati na sve igrače uključujući i Nina Vlajića, koji se oporavio od ozljede koljena.

Utakmice počinje u subotu, u 19 sati u areni Spaladium.