PRVA HNL

Split slavio u Koprivnici, Varaždin razbio Rijeku

26.02.2011 u 16:47

Bionic
Reading

U prvim subotnjim utakmicama 19. kola Prve HNL nogometaši Splita pobijedili su na gostovanju u Koprivnici Slaven Belupo 2:1, dok je Varaždin bio uvjerljiv protiv Rijeke 3:0

U petak je započeo, a u subotu je nastavljen proljetni dio Prve HNL. Devetoplasirani Slaven Belupo na svom je travnjaku dočekao petoplasirani Split koji je u zimskoj stanci pojačao bivši član Zenita Ivica Križanac. Gosti iz Splita uspjeli su opravdati bolju poziciju na tablici te su uspjeli slaviti u Koprivnici 2:1.

Slaven Belupo – Split 1:2 (1:1)
Strijelci: 1:0 Benko (14'), 1:1 Golubović (29'), 1:2 Bučan (62')

Za sastav koji vodi Ivan Katalinić nije dobro krenulo. Već u 14. minuti domaćini su poveli preko Leona Benka, koji je prizemnom loptom matirao golmana Splita. Bio je to izvrstan start za domaćine koji su u tim trenucima dominirali terenom. Veselje koprivničkih nogometaša i navijača nije dugo trajalo jer je već u 29. minuti Split izjednačio preko Golubovića na 1:1, što je bio i rezultat kojim se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu igrao se dosta aktivan nogomet i domaćini su u uvodnim trenucima drugog dijela bili agilniji na terenu, ali gosti su postigli pogodak. U 62. minuti utakmice Bučan je krasnim prizemnim udarcem doveo Split u vodstvo koje gosti do kraja utakmice nisu ispustili.

'Farmaceuti' su bili nemoćni protiv obrambene linije Splita i do kraja utakmice nijednom nisu uspjeli opasnije ugroziti vrata suparničke momčadi.

Varaždin – Rijeka 3:0 (2:0)
Strijelci: 1:0 Vugrinec (4'), 2:0 Škvorc (45'), 3:0 Glavina (58')

Pred ovu utakmicu Varaždin i Rijeka držali su sedmo odnosno osmo mjesto na ljestvici s istim brojem bodova. No slavljem na svom stadionu igrači varaždinskog kluba preskočili su Rijeku.

Od prvog trenutka domaćini su pokazali tko je gazda na terenu te je već u četvrtoj minuti Vugrinec iskoristio zbunjenost riječke obrane i matirao gostujućeg golmana. Riječane nije previše grogirao rani pogodak, jer su već u 12. minuti mogli izjednačiti, ali je Štrokov izvrstan udarac sa 16 metara domaći golman Krklec sjajno obranio. Do kraja prvog dijela Rijeka je imala dvije prilike i oba puta je gol mogao postići Đalović, no ove subote golman Krklec je jednostavno bio nesavladiv. Kada se očekivao kraj, Škvorc je uputio loptu prema riječkom golu, ona je pogodila gredu i prešla gol liniju. Tako su domaćini na odmor otišli s vodstvom 2:0.

Taj drugi pogodak potpuno je demotivirao goste iz Rijeke, koji u drugom poluvremenu nisu odigrali praktički ništa, već su primili još jedan gol. Ponovno je u glavnoj ulozi bio varaždinski veteran Davor Vugrinec koji je odapeo iz daljine, a golman Lisjak nije dobro intervenirao pa je Glavina samo ugurao loptu u mrežu za konačnih 3:0.