POGLEDAJTE BILIĆEV MAT

Split nokautirao Dinamo, velika gužva na vrhu

20.10.2013 u 19:19

Bionic
Reading

U dvoboju 13. kola MAXtv Prve lige od kojega se najviše očekivalo Split je na svom travnjaku dočekao vodeći Dinamo i svladao plave favorite rezultatom 1:0 (1:0)

Dinamo je tijekom čitavog susreta imao vidljivu terensku inicijativu koja je rezultirala s velikom nadmoći u posjedu lopte, ali momčad Branka Ivankovića nije pokazala gotovo ništa i mirni domaći vratar Danijel Zagorac bez pretjeranih je teškoća sačuvao netaknutu mrežu. Dinamo je čitavim tijekom susreta pokušavao stezati obruč oko obrane kojom dirigira prekaljeni Ivica Križanac.

Split je čekao svoju priliku i dočekao ju u 39. minuti kada je Vojnović idealno dubinski uposlio Matu Bilića koji se othrvao čuvaru Jozi Šimunoviću i silovito pogodio Zelenikinu mrežu. Očekivao se oštriji i maštovitiji odgovor prvaka, no do kraja dvoboja (čak šest minuta nadoknade bez vidljivog razloga) domaća publika mogla je uglavnom bezbrižno odbrojavati do kraja dvoboja i druge uzastopne pobjede u Splitu nad Dinamom.

Lijepa akcija domaćina koja je odlučila pobjednika


Utakmici je prisustvovala i skupina od 70-ak gostujućih navijača (klub je odobrio sedam vouchera), gotovo spojenih s domaćom publikom. Sigurnosnih problema nije bilo, dapače gosti i domaćini u nekoliko su navrata složno skandirali slogane uperene protiv vodstva HNS-a.

Ovaj rezultat vraća veliku neizvjesnost u prvenstvo. Rijeka je ponovno samo na bod zaostatka za Dinamom, dok Hajduk u nedjelju ima priliku pobjedom kod Dragovoljca preuzeti vodstvo u liagškom poretku zahvaljujući boljoj gol razlici. Split je s nova tri boda preskočio Istru 1961 i nalazi se osam bodova iza svoje večerašnje žrtve. U četvrtom porazu u osmoj utakmici mandata trenera Ivankovića raspoloženim se činio samo Soudani. Dinamo je u jako dubokoj krizi, dok je Split pronašao novi entuzijazam koji će im trebati u lovu na europsku zonu.

Split - Dinamo 1:0 (Bilić 39)

Split: Zagorac, Ibriks (od 84. Paracki), Križanac (od 77. Galović), Glumac, Glavina, Dujmović, Radotić, Belle, Vojnović (od 65. Pehar), Roce, Bilić
Dinamo: Zelenika, Pinto, Šimunović, Šimunić, Pivarić, Ademi, Pamić, Soudani, Sammir, Husejinović (od 16. Antolić, od 69. Beqiraj), Čop