BANKROT NA ZENTI

Split: Gasi se bivši europski prvak

04.05.2010 u 17:25

Bionic
Reading

Vatrepolski klub POŠK, jedan od ponosa splitskog i hrvatskog sporta, broji zadnje dane egzistencije. Odlukom sudskih tijela bivšim europskim prvacima onemogućeno je daljnje poslovanje i uprava se odlučila na gašenje kluba. Priopćenje prenosimo u cijelosti

Ovim putem obavještavamo članove POŠK-a, ljubitelje športa i čitavu sportsku javnost da VK POŠK hitno saziva izvanrednu skupštinu u kojoj će Uprava kluba podnijeti prijedlog članovima kluba za stečajni postupak a samim tim i gašenje europskog prvaka, odnosno vaterpolo kluba POŠK.

Naime, s obzirom da je račun VK POŠK godinama u višemilijunskoj blokadi, poslovanje se uredno odvijalo preko Udruge za promicanje ekologije i športa POŠK – ZENTA. Za vrijeme trajanja mandata aktualne uprave sve obaveza prema igračima i dobavljačima uredno su i u roku izvršavane, time je POŠK u protekle dvije godine bio jedan od najurednijih platiša unutar hrvatskog športskog svijeta. Za naglasiti je da većina sportskih organizacija posluje na isti način.

Hrvatsko pravosuđe donijelo je, za sada, nepravomoćnu odluku kojom se blokira žiro račun udruge do okončanja parničkog postupka a koji bi mogao potrajati godinama, zbog navodnog dugovanja jednom svom bivšem igraču koje seže iz 2001. godine. Sud sprovodi ovršni postupak odnosno blokadu računa udruge preko koje POŠK posluje. S obzirom da nam je onemogućen daljnji rad primorani smo donijeti ovakvu odluku.

Ovo je svakako presedan i dovodi se u pitanje čitav niz sportskih klubova koji posluju na isti način. Naglašavam da su u tijeku i pregovori sa hrvatskim vaterpolo savezom
kako bi izborili pravo uskoro novo-registriranog vk Klub-a u sudjelovanju u regionalnoj Jadranskoj vaterpolo ligi, ujedno i najjačoj ligi na svijetu kojoj POŠK svakako pripada.