ZABAVNO, HUMANITARNO...

Spektakl na hipodromu: Prilika za širenje sportskih vidika

03.06.2014 u 12:50

Bionic
Reading

Konjička elita iz Hrvatske i država šire regije okupit će se na 59. Međunarodnom Lipanjskom turniru u preponskom jahanju koji će se održati od 6. do 8. lipnja 2014. godine u organizaciji konjičkog kluba Zagreb, grada Zagreba i Zagrebačkog konjičkog saveza

Riječ je o najdugovječnijem turniru u preskakanju prepona u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe na kojem će sudjelovati više od stotinu jahača. Nagradni fond turnira iznosi 38.000 kuna, a prepone će postavljati Eduard Petrović, koji je po postavljanju prepona u parkuru poznat na svjetskoj razini.

Svake godine Lipanjski turnir privuče i velik broj poznatih osoba koje rado sudjeluju na turniru ili barem posjete događaj sa svojim prijateljima i obitelji, a među njima je i komičar Zlatan Zuhrić Zuhra.

'Volim ljude, volim konje, a kad se konj i čovjek slože - sve se može, sve se može. Idem puna srca tamo, gledat sve iz svečane lože,' rekao je Zuhra, dok pozitivno mišljenje o turniru ima i poduzetnica Vanja Mamić.


'Lipanjski turnir je za mene poseban i drugačiji od drugih na kojima nastupam tijekom godine jer osim zanimljivih utakmica uvijek nudi i bogati popratni sadržaj poput modnih revija, partyja za jahače i uzbudljivih show događaja s konjima. Poseban mi je gušt sudjelovati na Lipanjskom turniru jer ga organizira moj klub KK Zagreb koji se uvijek potrudi da u tri dana turnira jahačima i gledateljima osigura atraktivne utakmice, zabavni program te naravno - dobar provod,' kaže Mamić.

U sklopu turnira bit će organizirani i popratni sadržaji – studenti Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu ispružit će se na travi, naoštriti olovke, razmazati boju i crtati – konje. Posjetitelji će moći sudjelovati u parkour treningu uz nadzor parkour ekipe, natjecati se u bacanju potkova oko štapova, sastavljanju uzdi od remenčića i slično. Moći će provesti vrijeme u blizini konja, a najmanji se mogu okušati u jahanju ponija. Neće biti zaboravljeni ni vlasnici pasa, koji će svoje ljubimce moći odvesti u dog lounge Sare David na uljepšavanje.

Ovogodišnji Lipanjski turnir ima i poseban humanitarni karakter. Po završetku posljednje utakmice dana, u subotu, 7.6. jahači će odigrati humanitarnu nogometnu utakmicu 'Svi za Bregija', za koju je dresove i loptu donirao Dinamo. Sva prikupljena sredstva podijelit će se ravnopravno za žrtve poplava u istočnoj Hrvatskoj i oporavak Blaža Breganta – poznatog slovenskog jahača koji je nedavno pretrpio tešku ozljedu uslijed pada s konja. U utakmici će nastupati jahači iz cijele regije.