ATP Miami

Španjolski tinejdžer, o kojem cijeli svijet bruji, prvo iznenadio Čilića pa ludim preokretom stigao do polufinala

01.04.2022 u 12:33

Bionic
Reading

Španjolski tinejdžer Carlos Alcaraz (ATP - 16.) postao je posljednji polufinalist ATP Masters 1000 turnira u Miamiju, gdje je u noći s četvrtka na petak svladao srbijanskog tenisača Miomira Kecmanovića (ATP - 48.) sa 6-7 (5), 6-3, 7-6 (5) nakon dva sata i 23 minute borbe

Aktualni umaški pobjednik Carlos Alcaraz, u kojem neki vide novog Nadala i o njemu cijeli svijet bruji (mnogi su uvjereni kako će brzo stići u TOP 5!), do plasmana u polufinale stigao je nakon što je izgubio prvi set, a potom do kraja meča suparniku dopustio samo jednu priliku za 'break' koju 22-godišnji Kecmanović nije iskoristio. Tako je Španjolcu jedan oduzeti servis bio dovoljan za osvajanje drugog seta, a pobjednik je odlučen u 'tie-breaku' trećeg seta.

Kecmanović je imao vodstvo od 5-3, ali je 18-godišnji Alcaraz nanizao četiri poena i po drugi put u karijeri stigao do polufinala na Masters 1000 turnirima. Prije dva tjedna u Indian Wellsu ga je na putu prema prvom Masters finalu zaustavio sunarodnjak Rafael Nadal, a u drugom pokušaju će protiv sebe imati branitelja naslova, Poljaka Huberta Hurkacza koji je do polufinala stigao pobijedivši prvog nositelja Danila Medvjedeva sa 7-6 (7), 6-3 i tako spriječio Rusa da se u ponedjeljak ponovno nađe na čelnom mjestu pojedinačne ATP ljestvice.

Dodajmo kako je za plasman u osminu finala Alcaraz lako dobio Marina Čilića 6-4, 6-4 čime je pokazao da je u sjajnoj formi.

ATP Miami - četvrtfinale

  • Hubert Hurkacz (POLJ/8) - Danil Medvjedev (1) 7-6 (7), 6-3
  • Carlos Alcaraz (ŠPA/14) - Miomir Kecmanović (SRB) 6-7 (5), 6-3, 7-6 (5)