2017_World_Handball_Championship_Logo

TRAŽI PROMJENE

Španjolski rukometni izbornik digao glas zbog Hrvatske: Tako više ne ide!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 03.02.2017 20:53
  • Objavljeno 03.02.2017 u 19:31
Bionic
Reading

Španjolski izbornik Jordi Ribera smatra da je IHF oštetio Hrvatsku stavivši utakmicu za broncu samo dan nakon polufinala, dok je Slovenija imala puno više vremena za odmor, a isto vrijedi i za finaliste Francuze i Norvežane...

Španjolska rukometna reprezentacija nakon srebra na Europskom prvenstvu u Poljskoj nije uspjela ponoviti sličan uspjeh ovog siječnja na SP-u u Francuskoj. Zaustavila ju je Babićeva Hrvatska u četvrtfinalu, a njezin izbornik vjeruje da su odlučili detalji u tom susretu.

'Izgubili smo u četvrtfinalu od Hrvatske s jednim golom razlike, a mogli smo to izbjeći da nismo toliko žurili u završnici. Vjerujem da imamo igrače u reprezentaciji i sustav igre vrijedan polufinala ili finala, vrijedan borbe za medalju. Treba poboljšati neke detalje u budućnosti,' priznao je Jordi Ribera koji je zahvalio svojim igračima na angažmanu i najavio napad na medalju sljedeće godine na EP-u u Hrvatskoj.

No, Međunarodnoj rukometnoj federaciji poslao je također oštru kritiku, jer smatra da je raspored utakmica u samoj završnici išao na ruku reprezentacijama Francuske i Slovenije koje su igrale polufinale dan ranije, a najgore su tu prošli upravo naši koji su 'pukli' i ispustili osam razlike u borbi za treće mjesto.

'To se više ne smije ponoviti. Hrvatska nije imala niti 24 sata odmora između polufinala i borbe za broncu, a Francuska je također imala duži odmor u odnosu na Norvešku. Organizator ne bi smio imati povlastice na sportskom terenu, jer tamo bi sve ekipe trebale biti jednake. Mi smo također patili zbog složenog rasporeda utakmica,' naglašava španjolski izbornik kojem je nastup na SP-u bio prvi na kormilu reprezentacije.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal