City uzeo carabao cup

Španjolski golman ponizio šefa Sarrija; kaos u svlačionici Chelseaja

24.02.2019 u 20:14

Bionic
Reading

Na londonskom Wembleyju igrao se finale Carabao Cupa, između Chelseaja i Manchester Cityja. Nakon 90 minuta te produžetka, golova nije bilo pa se pristupilo izvođenju penala. Precizniji s bijele točke bili su igrači Cityja, ali pravi kaos nastao je tri minute prije isteka produžetka

U Chelseaju već dugo vrijeme vlada konfuzija, posebno po pitanju trenera. Ali nakon scena s kraja produžetka, gotovo smo uvjereni da Maurizio Sarri neće dočekati sljedeći vikend kao trener 'plavaca'.

Naime, u 117. minuti Sarri je htio promijeniti golmane, te da umjesto 24-godišnjeg Španjolca Kepe Arrizabalage uđe iskusni 37-godišnji Argenitnac Wilfredo Caballero.

  • +12
Carabao Cup, finale, Chelsea - Manchester City Izvor: Pixsell / Autor: Nick Potts/Press Association/PIXSELL

I drugi golman već se zagrijao, stao kraj aut linije i četvrtog suca, no Arrizabalaga jednostavno nije htio izaći s terena. Zvali su ga i trener Sarri i njegov asistenti Gianfranco Zola i Luca Gotti, no Španjolac se nije dao s terena, samo je odmahivao rukama.

Čak su i suci ostali zbunjeni, jer to je nagovaranje trajalo dvije, tri minute, ali na kraju je Španjolac ostao pri svom stavu i jednostavno je ostao pred golom. Sarriju je para izlazila na uši.

A da stvar bude gora i po golmana Arrizabalaga i po Sarrija, Manchester City je na kraju uzeo trofej jer u raspucavanju s bijele točke igrači Cityja poentirali su četiri puta, a Chelseajevi tek tri puta.

Za City su golove zabili Gundogan, Aguero, Bernardo Silva i Sterling, dok je Kepa zaustavio udarac Saneu. Na drugoj strani precizni su bili Azpilicueta, Emerson i Hazard. David Luiz je pogodio vratnicu, dok je Ederson obranio udarac Jorginha.

Mateo Kovačić nije nastupio za 'Bluese'.

Manchester City je ovom pojedom stigao do šestog naslova pobjednika Liga kupa, pri čemu trećeg u zadnje četiri godine. Rekorder je i dalje Liverpool s osam naslova, dok Manchester United, Chelsea i Aston Villa imaju po pet trofeja.