FURIJA U FINALU

'Španjolska je imala sreće, ovo je bila lutrija!'

28.06.2013 u 09:45

Bionic
Reading

Izbornik Španjolske Vicente del Bosque i golman Iker Casillas slažu se da su nijanse odlučile u polufinalnom dvoboju Kupa Konfederacija protiv Italije

Španjolska nogometna reprezentacija izborila je finale Kupa konfederacija pobijedivši nakon drame jedanaesteraca Italiju sa 7-6 u susretu igranom u Fortalezi. Nakon što u regularnih 90 minuta i 30 minuta produžetaka nije bilo golova, odlučivali su penali, a ondje su aktualni svjetski i europski prvaci za nijansu bili bolji.

Prvih šest izvođača s obje strane bili su precizni, a na kraju se tragičarom pokazao Leonardo Bonucci čiji je udarac otišao preko gola. Nakon njega je Jesus Navas mirno savladao Gianluigija Buffona i slavlje 'furije' moglo je započeti.



'Bila je ovo sjajna utakmica. Italija je bila odlična i zaslužila je nakon prvog poluvremena voditi s barem golom razlike. No, kako je utakmica odmicala mi smo bili sve bolji i bolji, dok je Italija padala u fizičkom smislu,' rekao je izbornik 'furije' Vicente Del Bosque, te nastavio;

'Moj kolega na izborničkoj klupi Italije, Cesare Prandelli, zaslužuje sve pohvale za taktiku. S Emanueleom Giaccherinijem i Christianom Maggiom po krilima nas je maltretirao u prvom poluvremenu. Također je Alberto Gilardino sjajno nadoknadio izostanak Marija Balotellija,' zaključio je španjolski izbornik.

Vratar aktualnih europskih i svjetskih prvaka, Iker Casillas, smatra da je isključivo sreća zaslužna za prolazak u finale;

'Imali smo sreće. Jedanaesterci su lutrija i mi smo pogodili dobitnu kombinaciju. U nedjelju igramo protiv Brazila i morat ćemo biti puno bolji da bismo pobijedili.'

Izbornik Italije Prandelli nije bio nezadovoljan igrom svoje reprezentacije, samo malčice razočaran zbog manjka sreće u ključnim trenucima susreta.

'Igrali smo odlično od prve do posljednje minute. Stvorili smo mnogo prilika za pogodak, no nažalost nismo zabili. Jedanaesterci su igra u kojoj je sve moguće,' rekao je za Rai Sport.

'Španjolska je još uvijek ispred nas, jer ima istu momčad na okupu već godinama i već ima svoju dobro prepoznatljivu igru. Mi još tražimo put ka tome, ali vidno napredujemo. Igrači su me svojom izvedbom danas dirnuli. Dobru igru posvećujemo Stefanu Borgonovu i njegovoj obitelji,' zaključio je Prandelli.

Podsjetimo, bivši talijanski nogometaš Stefano Borgonovo, nekadašnji napadač Milana i Fiorentine, preminuo je u dobi od 49 godina nakon duge borbe sa amiotrofičnom lateralnom sklerozom, poznatijom kao Lou Gherigova bolest.