OKRŠAJ U BURGOSU

Španjolci uvjereni: Ovaj čovjek će slomiti Hrvatsku!

24.03.2016 u 10:58

Bionic
Reading

Hrvatska U-21 nogometna reprezentacija ovog četvrtka u gostima kod Španjolske traži senzaciju. Domaćin je uvjeren u uspjeh i dnevnik Marca prognozira da će Barcelonin Munir biti čovjek odluke...

U prvoj utakmici Španjolci su tijesno pobijedili 3:2, iako su uvjerljivo vodili većim dijelom susreta, no u završnici su naši mogli i izbjeći poraz. Uzvrat u Burgosu također bi mogao biti neizvjestan. Hrvatski izbornik neće moći računati na ozlijeđenog Pašalića kao ni Alena Halilovića koji je pozvan u redove seniora.

'Pred nama je zahtjevna utakmica u Burgosu. Španjolska je pokazala svoju snagu u europskim kvalifikacijama, ima širok izbor igrača koji su stalno na okupu te izbornika koji koristi igrače s kontinuitetom nastupa. Oni nemaju problema po tom pitanju. No, smatram da i mi imamo momčad koja može odgovoriti izazovu te ćemo pokušati napraviti sve da ostvarimo pozitivan rezultat,' uvjeren je izbornik Nenad Gračan.

Španjolcima će faliti ozlijeđeni Inaki Williams, kao i Borja Majoral koji ovaj tjedan igra za U-19 reprezentaciju. No, svejedno imaju silno jaku reprezentaciju s Asensiom, Ceballosom i Deulofeuom kao najzvučnijim imenima. Španjolska Marca je ipak uvjerena kako će čovjek odluke biti Munir El Hadaddi.

'U Barceloni nema priliku biti u prvom planu, ali sada se može dokazati. Imat će težak zadatak voditi ovu reprezentaciju,' piše ugledni dnevnik i naglašava kako bez Halilovića i Kovačića Hrvatska nije toliko opasna pa su domaćin favoriti u ovom dvoboju u Burgosu.

Na ljestvici skupine Španjolska ima bod više od Hrvatske tako da bi joj i bod bio dovoljan za očuvanje prvog mjesta, ali ići će na pobjedu jer prijete i trećeplasirani Šveđani. Naše pak sljedećeg ponedjeljka čeka i dvoboj u Zaprešiću protiv Estonije.

EP U21 kvalifikacije

Skupina 6

Španjolska - Hrvatska 18:00
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Španjolska 5 4 1 0 13
2. Hrvatska 5 4 0 1 12
3. Švedska 4 3 1 0 10
4. Gruzija 7 3 0 4 9
5. Estonija 6 1 1 4 4
6. San Marino 7 0 1 6 1

Sljedeće utakmice

27.3. San Marino - Švedska
28.3. Hrvatska - Estonija