izazov za real i barcu

Španjolci strahuju u Ligi prvaka: To nam se 12 godina nije dogodilo!

12.12.2017 u 09:13

Bionic
Reading

Španjolski mediji zabrinuti su za svoje klubove koji već dugo dominiraju europskim nogometom, no ne briljiraju ove sezone u Ligi prvaka i mogli bi svi ispasti već u osmini finala...

Ždrijeb prve nokaut runde elitnog klupskog nogometnog natjecanja nije izazvao euforiju u Španjolskoj čiji klubovi već dugi niz godina vladaju klupskim nogometom.

  • +20
Liga prvaka, APOEL - Real Madrid - 5. kolo, 2017/18. Izvor: Reuters / Autor: YIANNIS KOURTOGLOU

Ako želi osvojiti treću krunu, Real Madrid morat će preskočiti moćni Neymarov PSG, dok Barcelona igra protiv neugodnog Conteovog Chelseaja, a Sevilla s Manchester Unitedom.

Španjolci ove sezone ne briljiraju u Europi. Atletico Madrid je već ispao iz Lige prvaka, Sevilla nije puno pokazala, a Real je u grupi završio iza Tottenhama.

Baš zbog toga se uvukao strah u tamošnje medije pa dnevnik Marca donosi i članak o mogućem ispadanju svih španjolskih klubova već u osmini finala Lige prvaka, što bi bila prava katastrofa za ovu nogometnu naciju.

'Moramo se vratiti 12 godina unazad da nađemo sezonu bez španjolskih klubova u četvrtfinalu Lige prvaka. Tada je Barcelona 2005. godine pala protiv Chelseaja, a Real protiv Juventusa,' piše ugledni sportski dnevnik te naglašava kako će španjolski klubovi morati pokazati svoje najbolje lice u osmini finala ako žele spasiti svoju ugroženu vladavinu europskim nogometom...