DAVIS CUP

Španjolci pred finalom, Francuzima tek deset gemova

16.09.2011 u 17:48

Bionic
Reading

Španjolski tenisači stigli su korak do svog osmog plasmana u finale Davis Cupa. Nakon prvog dana polufinalnog okršaja protiv Francuske u Cordobi vode sa 2:0, a pritom su u dva meča izgubili samo deset gemova

Najprije se drugi svjetski tenisač Rafael Nadal poigrao s Richardom Gasquetom pobijedivši sa 6:3, 6:0, 6:1, a puno teži posao u nastavku nije imao ni David Ferrer. Peti igrač svijeta bio je bolji od Gillesa Simona sa 6:1, 6:4, 6:1. Francuski je izbornik Guy Forget ostavio svog prvog igrača Jo-Wilfrieda Tsongu na klupi, smatrajući da će se Gasquet i Simon bolje snaći na zemljanoj podlozi, ali spomenuti je dvojac u petak pokazao vrlo malo ostavivši lanjske finaliste s minimalnim izgledima za prolaz.

Ferrer je u četvrtom međusobnom meču protiv Simona došao do treće pobjede. Sve tri je ostvario na zemlji, a pritom nije izgubio nijedan set.

U subotu bi se u Plazi de Toros, areni za borbu s bikovima, trebali sudariti Fernando Verdasco i Feliciano Lopez protiv Tsonge i Michaela Llodre, ali promjene su još uvijek moguće.

Davis Cup, Svjetska skupina, polufinale:

Španjolska – Francuska 2-0

Nadal – Gasquet 6:3, 6:0, 6:1
Ferrer – Simon 6:1, 6:4, 6:1