POKLONI NABIJENI EMOCIJAMA

Španjolci poklonili Modrićev dres tvorcu njegova uspjeha!

05.09.2012 u 11:26

Bionic
Reading

Ekipa španjolske TV kuće Canal+, koja ovih dana snima dokumentarni film o Luki Modriću, za svoju prvu stanicu logično je izabrala Zaton Obrovački i Zadar, mjesta u kojima je današnja zvijezda Reala napravila prve nogometne korake

Tako je ekipa Canala+ pri posjetu Zadru – gdje je šestogodišnji Luka kao izbjeglica s roditeljima i sestrom živio u hotelu Iž - među prvima posjetila Tomislava Bašića

Upravo je Bašić jedan od najzaslužnijih za to što je u Modriću prepoznat rijetko viđen talent. Pod njegovim nadzorom Luka je u NK Zadar napravio prve prave nogometne korake i odradio prve treninge. Ostatak priče je poznat cijeloj Hrvatskoj. Nakon što Modrić nije prošao na probi u Hajduku Bašić je nazvao Zdravka Mamića iz Dinama… i ostalo je povijest.

'Uvijek se volim sjetiti kako sam Luki govorio da će jednog dana doći na svoje mjesto. Španjolski narod je umjetnički narod - za razliku od Nizozemaca i Nijemaca - i nema sumnje da će u Realu postati miljenik navijača jer oni prepoznaju umjetnički štih u igri', kratko je u razgovoru sa španjolskim novinarima kazao Bašić, koji je od španjolske ekipe na poklon dobio originalni dres Modrića iz Reala s brojem 19 na leđima.

No iako ga je poklon Španjolaca dirnuo, Bašić, bez kojeg ovaj dokumentarni film ne bi imao smisla, odužio se unikatnim poklonom.

Naime, poklonio je Ruizu umjetničku sliku kojoj je autor i koja je donedavno bila izložena u zadarskoj galeriji Arsenal. Na slici se nalazi drvo masline koje simbolizira život i koja je Bašiću – kojem je smrtno stradao sin – vrlo važna.