odlične vijesti

Španjolci čestitali Hrvatskoj zbog HT Prve lige pa najavili kada bismo ponovno mogli gledati La Ligu

07.05.2020 u 21:22

Bionic
Reading

Španjolska nogometna liga odlučila je dati svoju podršku nogometu putem čestitke koju su javno uputili svim zemljama koje su odlučile nastaviti s nogometnim prvenstvom

Španjolska nogometna liga odlučila je dati svoju podršku nogometu putem čestitke koju su javno uputili svim zemljama koje su odlučile nastaviti s nogometnim prvenstvom. Među njima se našla i Hrvatska čija Hrvatski Telekom Prva liga kreće 6. lipnja. Španjolci su poručili kako će i oni krenuti u lipnju.

'Želimo čestitati Bundesligi što je njemačka vlada odlučila pokrenuti prvenstvo u drugoj polovici svinja, ali i ostalim reaktiviranim ligama u Poljskoj, Izraelu, Turskoj, Hrvatskoj, Bugarskoj, Srbiji, Mađarskoj, Danskoj i Portugalu", stoji u priopćenju La Lige, a Španjolci dodaju:

'To su jako dobre vijesti za europski nogomet, vraćanje u normalu i reaktivaciju gospodarski i društveno važne aktivnosti koja u Španjolskoj sudjeluje s 1,37 posto u BDP-u i zapošljava 185.000 radnika.'

Španjolska je zemlja s najviše oboljelih od koronavirusa u Europi, a tamošnje prvenstvo je zaustavljeno 13. ožujka. Od srijede su počela testiranja igrača najvećih španjolskih klubova na koronavirus u njihovim klupskim centrima, a polako bi trebali krenuti i treninzi nakon više od 50 dana.

'La Liga i klubovi nastavljaju raditi na tome da se i u Španjolskoj nastavi nogomet, a taj put počeo je liječničkim testiranjem igrača', poručuju iz La Lige.

Oko svega se oglasio i glasnogovornik Real Madrida koji je rekao da ne zna točno kada će početi s treninzima.

'Mogli bi početi već u petak ili subotu, a ako ne tada, onda u nedjelju ili ponedjeljak. O tome će odlučiti trener Zinedine Zidane', poručio je glasnogovornik 'kraljevskog kluba', Barcelona je počela s treningom, a u Atletico Madridu je prvi planiran za petak.