PREOKRET U PARIZU

Kylian Mbappe za strašnu plaću produljuje vjernost PSG-u, ali je tražio i dodatak u ugovoru kojim je ostavio nadu Real Madridu

06.05.2020 u 09:36

Bionic
Reading

PSG je blizu produljenja suradnje s Kylianom Mbappeom (21), a francuski napadač kao jedan od svojih uvjeta zatražio je da se u novi ugovor ubaci odštetna klauzula

Realov predsjednik Florentino Perez smislio je mudar plan kako da na Santiago Bernabeu dovede jednu od najvećih zvijezda. Prvi čovjek 'kraljeva' pričekao bi još jednu sezonu da Mbappe odigra za pariški klub i kada bi mu ostala još samo jedna godina ugovora (do ljeta 2022.) krenuo bi u pregovore.

Tada bi PSG bio pod pritiskom da Mbappea proda za znatno manje novce od 300 milijuna eura koliko se spominjalo, jer bi mu prijetila mogućnost da mu Mbappe ode besplatno.

No u Parizu ne gledaju mirno na koketiranje Reala i Mbappea te su krenuli u akciju i pred svojeg golgetera su stavili sjajnu ponudu. Podigli bi mu plaću za više nego dvostruko, sa sadašnjih 18 milijuna eura neto na čak 37 milijuna eura čime bi mu izjednačili primanja s onima koja ima Neymar.

Nije poznato za koliko bi se godina produljio ugovor, ali strani mediji smatraju da bi Mbappe uz francuskog prvaka tada bio vezan sve do ljeta 2024. ili 2025.

  • +20
Francuski napadač Kylian Mbappe Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT

Mladi napadač načelno je pristao, ali je postavio jedan svoj uvjet. Želi da mu se točno odredi odštetna klauzula koja bi mu omogućavala odlazak ako bi je netko isplatio u cijelosti. Vjeruje se da to Mbappe radi zbog madridskog Reala kako bi si barem malo odškrinuo vrata za dolazak u španjolskog velikana.

No ta odštetna klauzula neće biti mala, nagađa se da bi mogla biti veća od rekordnog iznosa koji je PSG prije isplatio Barceloni za Neymara – 222 milijuna eura. Uglavnom Real (ili netko drugi) morat će se dobro isprsiti ukoliko će htjeti dovesti Mbappea u svoje redove.