UVJERLJIVO DO VRHA

SP: Vaterpolisti izbjegli Srbe i Mađare do finala

31.07.2015 u 17:37

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je vrlo ozbiljno doradila posljednju utakmicu u skupinama Svjetskog prvenstva u kazanu i izborila lakšu stazu prema željenom finalu

Igrači Ivice Tucka svladali su nedoraslu Kinu rezultatom 17:1 (4:1, 5:0, 7:0, 1:0) i mirno potvrdili osvajanje čelne pozicije u skupini A prije borbe za medalje.

Taj plasman donosi im izravan plasman u četvrtfinale gdje će u utorak čekati boljeg iz ogleda Kazahstana i Crnogoraca. U vrlo, vrlo vjerojatnom ogledu s Crnogorcima borit će se za polufinale vjerojatno protiv Grka (koji u četvrtfinalu čekaju boljeg iz dvoboja Australija - Južna Afrika). Crnogorci i Grci daleko su od momčadi koje se smije podcijeniti, no trenutna pozicija Hrvatske je odlična i finale izgleda kao iznimno dostižno.

Protiv Kineza Hrvati su primili gol pri vodstvu 3:0 i zatim do kraja utakmice nesmiljeno punili mrežu protivnika. Obradović, Muslim i Joković zabili su po tri gola, Burić i Sukno (šut 2/8, bolje danas nego u kasnijoj fazi turnira...) po 2, vratari Pavić i Bijač su podijelili minutažu, momčad se napunila samopouzdanjem uoči tri dana odmora i utakmica koje će se pamtiti.