U VELIKOM STILU

SP: Hrvatska maestralno preko Crne Gore do polufinala!

04.08.2015 u 17:36

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija najboljom partijom na svjetskom prvenstvu u Rusiji izborila je plasman u polufinale

Hrvatska je svladala Crnu Goru rezultatom 10:4 (1:0, 3:0, 3:3, 3:1) i ušla u 'zonu medalja' na SP-u u Kazanu.

Mrežu danas nemoćnih Crnogoraca otvorio je strašnim šutom Antonio Petković nakon čega su više od četvrtine utakmice dominirale obrane. Josip Pavić (17 obrana!) branio je sve što je prošlo kroz čelični hrvatski blok, a zatim su Muslim, Bukić i Paškvalina utakmicu odveli prema mirnim vodama. 4:0 na poluvremenu, scenarij iz pera najvećih optimista...

Nakon još jednog gola Muslima Crnogorci su se 'javili' preko Danka Brguljana i Klikovca, no momčad izbornika Tucka nastavila je u ubjitom ritmu i zadržala Crnogorce na više nego pristojnoj distanci. Uz sav trud, nisu mogli niti doći blizu da zaprijete.


Luka Bukić zabio je svoj drugi gol, pa je Obradović pogodio ' s centra', Pavić obranio peterac i tu se Crna Gora početkom zadnje dionice kod rezultata 7:3 pomirili sa sudbinom. portski su poosao odradili do kraja, no večeras sjajni Muslim trećim golom, Šetka i (napokon) Sukno pogađaju za 10:4, rezultat koji apsolutno dočarava zasluženost hrvatskog plasman u polufinale gdje će čekati boljega iz ogleda Grka i Australaca.

Tko god dođe može se nadati da će Hrvatska razina izvedbe pasti, jer protiv ovakvih Hrvata i jedni i drugi gotovo da su bez izgleda.