BLATTER OTVORENO

SP 2022. u Kataru bit će vjerojatno u siječnju

07.01.2011 u 10:50

Bionic
Reading

Nakon što je nedavno Katar izabran za domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine, pojavila se ideja da se zbog velikih vrućina koje tamo vladaju ljeti prvenstvo odigra u siječnju. Iako je Fifa dugo šutjela o tome, sada je predsjednik Blatter po prvi puta objavio da postoji velika mogućnost da se po prvi puta svjetsko nogometno prvenstvo odigra u siječnju

Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine u Kataru bit će, kako sada stvari stoje, povijesno po dva detalja. Kao prvo, Katar je najmanja zemlja u povijesti koja je dobila domaćinstvo prvenstva, a kao drugo, zbog visokih temperatura u toj zemlji tijekom ljeta, prvenstvo će se najvjerojatnije održati ne u lipnju i srpnju, nego u siječnju!

Čim je Katar izglasan kao domaćin svjetskog prvenstva u nogometu, krenuli su glasovi da je u ljeti tamo nemoguće igrati jer su temperature često i preko 40 Celzijevih stupnjeva. Tako se pojavila ideja da se prvenstvo odigra početkom godine, odnosno u siječnju.

U Fifi su mudro šutjeli o toj ideji, dok valjda ne ispipaju puls želja međunarodnih nogometnih sila, i kada su shvatili da bi svi više voljeli neki drugi termin, javili su se i s potvrdom da će se vrlo vjerojatno igrati u siječnju.

'Očekujem da će se SP 2022. igrati zimi. Imamo dosta vremena za raspravu o terminu, ispred nas je 11 godina, no moramo naći najprimjereniji period za igranje Mundijala, što znači ili u siječnju ili na kraju godine. Mi moramo zaštititi igrače', kazao je Blatter koji se nalazi u glavnom gradu Katara gdje se održava Azijski kup.

Dok se ljeti temperature u Kataru znaju popeti i do 50 Celzijevih stupnjeva, u siječnju su temperature između 20 i 30 stupnjeva.