ALŽIRAC IMPRESIONIRAN

Soudani objasnio Francuzima zašto se preporodio u Dinamu!

14.09.2016 u 22:33

Bionic
Reading

Dinamov napadač El Arabi Hilal Soudani u velikom intervjuu za L'Equipe objasnio je zašto se tako dobro osjeća u Zagrebu i što očekuje od novog izdanja Lige prvaka...

Ažirski 28-godišnji napadač igra u 'modrom' dresu već pune tri godine, a u tom je razdoblju postao jedan od najpopularnijih inozemnih nogometaša u povijesti kluba.

Uoči početka nove sezone Lige prvaka Soudani je francuskom L'Equipeu pokušao objasniti zašto je tako zadovoljan i sretan u Zagrebu.

'Ovdje sam napredovao u svim segmentima, a također su mi otvorena velika vrata u karijeri. Svi me ovdje poštuju i vjeruju u mene. Kad je u pitanju vjera, puštaju me da je prakticiram bez ikakvih problema. Mogu se moliti i slaviti Ramazan. Čine sve da se osjećam kao kod kuće i rijetkost je naći tako tolerantan klub. Takva tolerancija me zbilja impresionirala i želim to povjerenje vratiti na terenu. Želim da se jednog dana prisjećaju kako je jedan Alžirac došao igrati u Dinamo i ostavio samo lijepe uspomene. Bit ću sretan ako time otvorim vrata svojim sunarodnjacima,' izjavio je Hilal Soudani i objasnio zašto nije otišao ovog ljeta u veći klub:

'Moj odlazak nije nešto što je predodređeno i ne mora se dogoditi. Imao sam dugi razgovor s predsjednikom i uvjerio me da ostanem još jednu godinu. To što možemo još jednom igrati grupnu fazu Lige prvaka pomoglo mi je donijeti takvu odluku.'

Alžirski reprezentativac nada se da bi Dinamo mogao bolje proći u Ligi prvaka ove sezone nego prošle, u kojoj je unatoč uvodnoj pobjedi ostao zadnji u jakoj grupi s Arsenalom, Bayernom i Olympiacosom.

'Prošle sezone nakon Lige prvaka ostao je žal. Zbog manjka iskustva, ali i sreće, ostali smo bez plasmana u osminu finala. No to što igramo u Europi svake sezone zadnjih pet ili šest godina nam može poslužiti i mislim da imamo dovoljno iskustva kako bismo dobro vodili sljedeće utakmice. Posebno kod kuće. U nogometu je sve moguće. Ja u svakom slučaju u to vjerujem. Ove godine nadamo se ostvarenju podviga,' zaključio je napadač od kojeg Dinamo puno očekuje ove srijede protiv Lyona.