VELIKI GUBITAK

'Šokirani smo tužnom viješću, svijet sporta je izgubio uzore'

10.03.2015 u 12:44

Bionic
Reading

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) tuguje za poginulim francuskim sportašima, među kojima je i dvoje osvajača olimpijskih medalja, u sudaru helikoptera u Argentini tijekom snimanja televizijskog reality showa

'Šokirani smo ovom tužnom vijesti. Izražavamo sućut obiteljima i prijateljima ovih velikih sportaša koji su nas napustili. Svijet sporta i olimpijska obitelj izgubili su tri važna člana. Oni nisu bili samo prvaci u svojim sportovima, već su umnogome pridonijeli i kao uzori', objavio je MOO.

U sudaru dva helikoptera u zapadnoj argentinskoj provinciji La Rioji poginulo je 10 osoba, od kojih je osmero bilo francuskih državljana, a među njima su bili olimpijska pobjednica na 400 metara, te olimpijska doprvakinja na 200 metara slobodno iz Londona Camille Muffat (25), osvajač brončane medalje u velter kategoriji s OI u Pekingu 2008. Alexis Vastine (28), te jedriličarka Florence Arthaud (57), koja je 1990. godine postavila rekord u brzini prelaska Atlantskog oceana za samce.

Među poginulima je i nekoliko članova produkcijske kuće ALP TV koji su sudjelovali u snimanju avanturističke emisije 'Dropped' za privatni televizijski kanal TF1. U spomenutom serijalu sudionike se prebaci u divljinu gdje moraju upotrijebiti sva svoja znanja i vještine da prežive i pronađu put natrag u civilizaciju.