raspad na old traffordu

Šokirani Cristiano Ronaldo ne može vjerovati što se događa; čak 17 igrača želi napustiti United, a odlazi i prvi čovjek kluba...

07.01.2022 u 13:08

Bionic
Reading

Kriza i dalje potresa momčad s Old Trafforda, nezadovoljstvo igrača Manchester Uniteda je sve veće, a sve je kulminiralo otvorenom željom za što bržim odlaskom gotovo polovice momčadi. Sve je to jako pogodilo Cristiana Ronalda koji je šokiran događanjima u klubu

Engleski mediji donose zabrinjavajuće vijesti za sve navijače Manchester Uniteda. Redovi engleskog velikana ozbiljno su uzdrmani, atmosfera u momčadi je nepovratno narušena, gotovo pola igrača želi što prije napustiti klub iz kojeg krajem siječnja definitivno odlazi i prvi operativac, izvršni dopredsjednik Ed Woodward.

'Polovica igrača je otvoreno iskazala svoje nezadovoljno. Stariji otvoreno govore da je ovo najgora momčad i najgora atmosfera koju pamte u klubu. Razdvojeni su i podijeljeni u klanove', tvrde za engleske medije izvori bliski Manchester Unitedu.

Navodno je čak 17 igrača zatražilo transfer. I to što je prije moguće. Među njima i zvučna imena kao što su Edinson Cavani, Paul Pogba, Juan Mata, Marcus Rashford, Jesse Lingard, pa Telles, Van de Beek, Diallo, Henderson...

Tako se i novi trener Ralf Rangnick našao u gotovo bezizlaznoj situaciji jer je nemoguće raditi kad je većina igrača nezadovoljna i nemotivirana. Neki od tih igrača kao prvi razlog navode svoje nezadovoljstvo metodama rada samog Rangnicka i novitetima koji im baš nisu najbolje 'sjeli'.

Da je situacija loša uvjerio se i Cristiano Ronaldo koji je ostao šokiran svim događanjima u posljednjih nekoliko dana. Portugalac je čak pokušao organizirati zajedničko druženje igrača, pozvao je sve suigrače na večeru, ali je doživio veliko razočaranje.

  • +9
Manchester United - Burnley, engleska liga, 30.12.2021. Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

'Cristiano je organizirao večeru na kojoj su se igrači trebali zbližiti, ali doživio je težak debakl. Neki od važnih igrača 'crvenih vragova' jednostavno se nisu pojavili na toj večeri', navodi izvor blizak svlačionici Uniteda i dodaje:

'I sam je Ronaldo iznenađen koliko je United u lošem stanju... Pokušava barem donekle popraviti stanje u momčadi, ali čini se da povratka na staro više nema.'

Konačni udarac Manchester United je doživio objavom da krajem siječnja klub napušta prvi operativac, izvršni dopredsjednik Ed Woodward koji je na toj funkciji bio punih deset godina! Njegovo će mjesto zauzeti Richard Arnold koji je na Old Traffordu od 2007. i bio je Woodwardov prvi pomoćnik posljednjih nekoliko godina.