izgubili su 3:0

Šokirani Carlo Ancelotti nakon debakla protiv Barcelone: To mi se nikad nije dogodilo

30.07.2023 u 18:53

Bionic
Reading

Barcelona je u El Clasicu koji je odigran u Dallasu na stadionu Dallas Cowboysa pobijedila Real Madrid 3:0. Nakon teškog poraza oglasio se i trener 'kraljeva' Carlo Ancelotti

Da, bila je to pripremna utakmica, ali ipak je to El Clasico, s druge je strane stajala Barcelona. I na kraju je Real teško poražen, bilo je 3:0 za Barcu, a Carlo Ancelotti je pokušavao pronaći nešto dobrog u tom debaklu.

'Napravili smo puno dobrih stvari. Utakmica je bila zanimljiva, dobro smo pritiskali, kretali smo se i imali prilika. Negativno je što smo u prvom dijelu utakmice bili loši u prekidima, dok nas je u isto vrijeme preofenzivna igra koštala gola. Poraz boli, ali ističem dobre stvari. Moja je momčad sat vremena dobro igrala', kazao je Carlo Ancelotti.

  • +7
Barcelona - Real Madrid, 30.7.2023. Izvor: Profimedia / Autor: Sam Hodde / Getty images / Profimedia

Treba istaknuti kako Real nije bio loš, dapače, a 'kraljevi' su u 90 minuta utakmice čak pet puta pogađali okvir gola! Lopta jednostavno nije htjela ući...

'Stvarno je rijetko da pet puta u jednoj utakmici pogodite okvir gola. Mislim da mi se to nikad nije dogodilo', kazao je razočarani Ancelotti te nastavio:

'Činilo se da je ispred Barceloninog gola bio podignut zid. Ali, ovo je nova momčad Reala, želio sam vidjeti kako će se mladi prilagoditi. I bilo je dobro, moramo nastaviti ovako. Stvarali smo prilike bez klasičnog napadača, tako da ćemo nastaviti s tom idejom', zaključio je trener Reala Carlo Ancelotti.

Golove za Katalonce zabili su Ousmane Dembele u 14. minuti, Fermin Lopez u 84. i Ferran Torres u 90. minuti, a Realov napadač Vinicius Junior promašio je iz jedanaesterca u 20. minuti. Luka Modrić u igru je ušao u 58. minuti susreta.