otvoreno o problemima

Šokantno priznanje bivše zvijezde Barcelone: Borim se protiv teške bolesti...

27.11.2018 u 20:13

Bionic
Reading

Legendarni španjolski reprezentativac i nekadašnji kapetan Barcelone Andres Iniesta (34) priznao je u televizijskom intervju da još od 2009. godine boluje od depresije

Bolest je Andresu Iniesti dijagnosticirana 2009. godine, netom nakon jedne od najuspješnijih sezona u klupskoj povijesti Barcelone u kojoj je 'katalonski ponos' osvojio trostruku krunu.

No, okidač za tešku depresiju kapetana Barcelone bila je iznenadna i tragična smrt Daniela Jarquea, kapetana Espanyola i velikog Iniestinog prijatelja koji je od infarkta preminuo u kolovozu 2009. godine u 26. godini života. Iniestu je njegova smrt potresla tako da se do danas bori s posljedicama depresije.

Jarque mu je bio bliski prijatelj, a Iniesta mu je posvetio pobjednički gol protiv Nizozemske u finalu SP-a u Južnoj Africi 2010. godine.

'Da, borim se protiv teške bolesti. Zapamtite, kad vas 'pogodi' depresija vi shvaćate da nešto nije u redu, ali niste sigurni što...', pričao je na početku Iniesta i nastavio:

'Upadate u zatvoreni krug, i tako svaki put ponovno kad se osjećate emotivno ispražnjeni...'

Pomogli nisu ni uspjesi s Barcelonom te sezone. Dapače, Iniesta je 'tonuo' sve dublje.

  • +33
Španjolski nogometaš Andres Iniesta Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Zamislite, zabijete gol protiv Chelseaja u polufinalu Lige prvaka, nakon toga i osvojite Ligu prvaka, pa onda još dva trofeja... To bi trebala biti nezaboravna godina. Ali, onda dođe ljeto i osjetite da ste pali, totalno pali. Nisam mogao uživati u tom uspjehu', prisjetio se nekadašnji kapetan Barcelone koji danas igra za japanski Vissel Kobe te otkrio kako je prvo potražio pomoć kod klupskog psihologa:

'Kad patite od depresije, niste svoji. Ranjivi ste toliko da teško uopće možete kontrolirati važne životne trenutke. Nije lako nositi se s time ako ne znate što vam je, ako niste svjesni da morate potražiti stručnu pomoć... Ja sam jedva čekao da padne noć kako bih uzeo tabletu i otišao na spavanje. Bilo je to moje utočište, bijeg od depresije.'

Na kraju je legendarni španjolski reprezentativac naglasio kako je danas puno bolje, ali i to da njegova borba s depresijom traje i dalje...