premijer liga

Šokantne scene iz susjedne BiH; srpski trener pretučen jer je tjerao ljude sa stadiona, napadač mu je prijetio i pištoljem

16.05.2020 u 21:32

Bionic
Reading

Trener Radnika iz Bijeljine, šeste ekipe Premijer lige Bosne i Hercegovine, Slavko Petrović, pretučen je na gradskom stadionu

Šokantne scene dolaze nam iz susjedne Bosne i Hercegovine. Trener Radnika iz Bijeljine, šeste ekipe tamošnje Premijer lige, Slavko Petrović, pretučen je na gradskom stadionu. Iako je liga prekinuta još početkom ožujka zbog pandemije koronavirusa, na stadionu se još odvijaju neke aktivnosti.

Prema pisanju portala SportSport.ba na 61-godišnjeg srpskog trenera je nasrnuo jedan od posjetitelja koji su stadion koristili kao poligon za rekreaciju. Petrović ih je zamolio da odu sa stadiona jer nije dopušteno zadržavanje na istome, a sve je preraslo u svađu i fizički napad na trenera Radnika.

Napadač je najprije Petrovića nekoliko puta udario šakom, a potom je na njega potegnuo i pištolj. Brzom reakcijom policije napadač je uhićen, a Petrović je završio u bolnici. Prema pisanju medija u BiH, Gradski stadion u Bijeljini je i inače problematično mjesto na kojem se skupljaju narkomani i gdje se često opijaju jer na stadion ulazi tko želi.

Mediji iz susjedne države pišu i kako je već ranije moglo doći do sličnog incidenta jer je već bilo sukoba s ljudima koji ne rade na stadionu, ali na sreću ništa nije eskaliralo do danas. Ceh je platio Petrović koji je u svojoj karijeri vodio njemačke Viernheim, Darmstadt, Carl Zeiss Jenu, Fortunu iz Düsseldorfa, Mannheim, mađarski Zalaegerszeg, Borac iz Čačka, Rad iz Beograda, te Radnik, Željezničar i Slobodu u BiH.