logičan izbor

Šok zbog iznenadnog odlaska Juliana Nagelsmanna nije dugo trajao; Red Bull Leipzig već je pronašao novog trenera

28.04.2021 u 17:27

Bionic
Reading

Američki nogometni trener Jesse Marsch (47) naslijedit će Juliana Nagelsmanna na trenerskoj klupi njemačkog Red Bull Leipziga. Iz drugoplasirane momčadi Bundeslige još nije stigla potvrda, ali njemački mediji tvrde da je navodno već sve dogovoreno...

Naime, 33-godišnji Julian Nagelsmann, koji je dvije sezone uspješno vodio Red Bull Leipzig, u srpnju će preuzeti minhenski Bayern. Bayern je udovoljio zahtjevu sadašnjeg trenera Hansija Flicka za ranijim završetkom suradnje, iako je s bavarskim klubom prošle sezone osvojio trostruku krunu.

Bayern će RB Leipzigu platiti čak 22 milijuna eura odštete za Nagelsmanna, rekordan je to trenerski transfer u nogometnoj povijesti. Ovaj je posao još i šokantniji ako se zna koliko su Bavarci 'štedljivi' kad se o odštetama radi, za mnoge svoje igrače nisu izdvojili toliki novac...

I u redovima RB Leipziga su brzo reagirali, ekspresno su pronašli zamjenu za Nagelsmanna. I to u redovima svoje 'korporacije'. Naime, njemački mediji tvrde kako će na klupu Leipziga sjesti američki strateg Jesse Marsch, aktualni trener RB Salzburga!

  • +5
Bundesliga, Mainz - Red Bull Leipzig Izvor: EPA / Autor: KAI PFAFFENBACH / POOL

Jesse Marsch je bio pomoćnik izbornika američke reprezentacije (od 2010. do 2011.), u MLS ligi vodio je Montreal Impact i New York Red Bulls, jednu sezonu je bio pomoćni trener u Leipzigu (2018./2019.), dok posljednje dvije godine uspješno vodi austrijski Red Bull Salzburg, s kojim je bio državni prvak prošle sezone, a na dobrom je putu da to bude i ove godine.