male šanse za oporavak

Šok za Nigeriju; uoči SP-a 'Super orlovi' su ostali bez jednog od najvažnijih igrača

29.05.2018 u 09:33

Bionic
Reading

Moses Daddy Simon (22) bio je jedan od najvažnijih nigerijskih igrača u afričkom dijelu kvalifikacija za plasman na SP u Rusiji. Ustalio se na lijevom krilu, odigrao je šest utakmica, zabio dva gola i asistirao za još dva, te ga je izbornik Gernot Rohr vidio u prvom sastavu 'Super orlova'...

Moses Simon suigrač je našeg Lovre Kalinića u belgijskom Gentu. Iza njega je sjajna sezona, odigrao je 29 utakmica u prvenstvu, zabio je šest golova i još tri puta asistirao suigračima, a uz sve to se ustalio i u nigerijskoj reprezentaciji. Bio je jedan od najstandardnijih u afričkom dijelu kvalifikacija za SP- u Rusiji i bilo je za očekivati da će zadržati svoje mjesto u prvih 11.

No, Simon se ozlijedio na jednom od prvih treninga nigerijske reprezentacije te nije niti bio u kombinacijama za sastav koji je u prijateljskom susretu u ponedjeljak navečer s DR Kongom odigrao 1:1.

'Ovo je veliki udarac za nas jer se radi o važnom igraču', rekao je zabrinuti nigerijski izbornik Gernot Rohr te najavio kako će pričekati dodatne preglede i tek onda odlučiti:

'Odradit će još jedan pregled, vidjet ćemo što će reći liječnici u Londonu. Sad se čini kako ga čeka pauza od tri do četiri tjedna...'

Za sada je Rohr odlučio čekati, no izvori bliski nigerijskoj reprezentaciji navode kako je gotovo nemoguće da Moses Simon, ako ga izbornik uopće i povede na SP u Rusiji, bude spreman za prvu utakmicu na Mundijalu. A nju 'Super orlovi' igraju 16. lipnja u Kalinjingradu protiv - Hrvatske!

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Nije lijepo naslađivati se tuđoj nesreći, ali ovo je dobra vijest za našeg izbornika Zlatka Dalića jer Simon je definitivno jedan od najvažnijih nigerijskih igrača. Uz sve to čini se kako su Nigerijci ostali i bez važnog stopera. Zbog ozljede je iz igre ne utakmici s DR Kongom morao izaći Tyrone Ebuehi (22) koji je posljednje dvije sezone standardni član nizozemskog prvoligaša ADO Den Haag.

  • +12
Peru - Hrvatska, prijateljska utakmica Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia