nije gotovo kad je gotovo

Šok za navijače Barcelone i Bayerna. Nakon ovih riječi Lewandowskog sve je izvjesnije kako se sprema veliki preokret...

09.06.2022 u 17:38

Bionic
Reading

Kapetan poljske nogometne reprezentacije Robert Lewandowski nedavno je nedvosmisleno poslao poruku kako napušta Bayern. Istovremeno su čelni ljudi bavarskog kluba bili vrlo uvjerljivi u svojim tvrdnjama da se to neće dogoditi, a njihov glavni argument je činjenica da Lewandowskog ugovor za Bayern veže od godinu dana

Nakon takvih istupa klupskog vodstva, ali i kritike medija koji su njegove izjave okarakterizirali kao napad na klub, najveća zvijezda poljskog nogometa i Bayerna je u medijski istupima bio blaži, oprezniji i umjereniji. U intervjuu za ugledni Bild bio je kudikamo njemu je Poljak ublažio ton. Priznao je da više nije toliko siguran što će se događati sljedećih dana kada je njegova karijera u pitanju.

'Ne znam hoću li otići. Ugovor mi vrijedi još godinu dana pa sam od kluba tražio dopuštenje za promjenu sredine. Mislim da je ovo najbolje rješenje za ovu situaciju. Zahvaljujući tome klub će moći zaraditi na meniš', rekao je Lewandowski i naglasio kako oko ovoga nema namjeru ratovati s Bayernom.

'Nismo neprijatelji. Poštujem klub i grad jer mi je postao druga kuća. Nisam sebičan. Znam što mi je Bayern dao i to iznimno cijenim. Mediji često traže tračeve, želim da se ovo završi i ne želim dolijevati ulje na vatru', zaključio je priču Lewandowski koji je u klubu od ljeta 2014. godine, a u osam odigranih sezona odigrao je 374 utakmice i zabio 344 gola uz 124 asistencije. Za to vrijeme osvojio je osam naslova prvaka, tri puta je bio pobjednik nacionalnog Kupa i pet puta Superkupa. Naslovom prvaka Europe se okrunio u sezoni 2019/20, a u 2020-je osvojio UEFA Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Iako je njegov prelazak u Barcelonu po mnogima bio pitanje dana, sada je upitno hoće li do transfera uopće doći. Izjava koju je Lewandowski dao Bildu istovremeno je šokirla Barcinu vojsku navijača, ali izazvala i pozitiva šok među navijačima Bayerna.