zagorčat će mu život

Bayern je već pronašao zamjenu za Roberta Lewandowskog, no i dalje je upitno hoće li Poljak ikad zaigrati za Barcelonu

01.06.2022 u 09:41

Bionic
Reading

Čelnici Bayerna napokon su odlučili 'popustiti' te će nezadovoljnom Robertu Lewandowskom omogućiti da ovog ljeta napusti München. Poljak želi u Barcelonu, ali na Nou Campu za njega, barem za sada, nemaju dovoljno novca. A Bayern mu je već pronašao zamjenu

Robert Lewandowski (33) trenutno je s poljskom reprezentacijom jer ga čekaju utakmice Lige nacija, no sjajni napadač istovremeno pokušava napustiti Bayern kako bi potpisao za Barcelonu.

'Moja era u Bayernu je završena! Više jednostavno ne vidim mogućnost da zaigram za taj klub', kazao je Lewa i optimistično dodao:

'Bayern je ozbiljan klub i vjerujem da me neće zadržavati. Transfer je najbolje rješenje za obje strane, nadam se da me neće zadržavati samo zato što to može...'

Činjenica je da su se u Bayernu pomirili sa sudbinom te će se riješiti Lewandowskog, no sad je pitanje hoće li se sjajnom poljskom napadaču ispuniti želja da zaigra za Barcelonu. Jer Bayern će ga pustiti, ali za najmanje 35 milijuna eura odštete. A Barcelona, barem u ovom trenutku, toliki novac jednostavno nema.

Zato su se u Bayernu okrenuli drugim klubovima, pokušat će 'utopiti' nezadovoljnog Lewandowskog kako bi ostvarili barem nekakvu korist od njegovog transfera.

'Ako Lewandowski ostane, u svlačionici Bayerna bi vladala loša atmosfera. To pod svaku cijenu želimo izbjeći', rekao je za Bild izvor blizak čelnicima kluba. Konkretno, Bayern će se Lewe riješiti kako god bilo, a njega se u cijeloj priči neće previše pitati jer je i dalje pod ugovorom s Bayernom.

Tu se 'u igru' uključio Chelsea. Njemački mediji tvrde kako je sportski direktor Bayerna Hasan Braco Salihamidžić već pronašao zamjenu za Lewandowskog. A to je, ni manje ni više - Romelu Lukaku!

Posrnuli se belgijski napadač prošlog ljeta iz Intera vratio u Chelsea u transferu vrijednom čak 115 milijuna eura. I dalje je to najskuplji transfer 'bluesa' u povijesti, ali se pokazao kao najveći promašaj! Jer Lukaku je ove sezone odigrao 44 utakmice, većinom je ulazio s klupe i zabio je samo 15 golova. Uz sve to se sukobio s trenerom Tuchelom i jasno je da za njega na Stamford Bridgeu više nema mjesta.

I tu se sada ukazao Bayern koji Lukakua vidi kao idealnu zamjenu za Lewandowskog. Prema pisanju njemačkih medija Bayern mu je spreman ponuditi petogodišnji ugovor, a u Chelseaju će se vrlo rado riješiti napadača koji nije ispunio očekivanja. 'Bluesi' se za Lukakua nadaju odšteti od oko 70 milijuna eura, a tu bi se mogao ostvariti plan Bayerna koji je sada spreman zagorčati život Robertu Lewandowskom.

Pregovori klubova navodno su već započeli, a njemački mediji tvrde kako postoji mogućnost da Bayern Chelseaju za Lukakua ponudi Lewandowskog i 35 milijuna eura 'keša'. Sve kako bi mu se 'osvetili' za sve probleme koje im je priuštio posljednjih tjedana.

Barcelona? Na Nou Campu i dalje mudro šute, no još su ranije potvrdili da, barem za sada, nemaju novac potreban za dovođenje Lewandowskog.