bez milosti

Šok uoči utakmice sa Srbijom; odbijena je žalba Hrvatske i 'barakude' su ostale bez jednog od najvažnijih igrača...

29.06.2022 u 14:27

Bionic
Reading

FINA je i službeno odbacila žalbu Hrvatskog vaterpolskog saveza na kaznu od tri utakmice zabrane nastupa koju je dobio Rino Burić zbog udaranja suparnika na utakmici protiv Japana

Hrvatski vaterpolisti od 16 sati (HTV2) u Budimpešti igraju četvrtfinalnu utakmicu Svjetskog prvenstva protiv Srbije, no 'barakude' će biti značajno oslabljene.

Podsjetimo, naš reprezentativac Rino Burić je nakon utakmice Hrvatske i Japana zaradio kaznu od tri utakmice neigranja zbog udaranja protivnika pod vodom.

Suci taj njegov prekršaj nisu vidjeli za vrijeme utakmice već je FINA na njega ukazala tek naknadnim pregledom snimke. Burić je odmah zbog navodnog udaranja japanskog igrača šakom u tijelo dobio tri utakmice kazne, a Hrvatski vaterpolski savez žalio se na tu drastičnu disciplinsku mjeru.

Svi su se nadali kako će žalba uroditi plodom, da će Buriću smanjiti kaznu kako bi mogao zaigrati protiv Srbije, no FINA nije imala milosti. 

Žalba je protokolom upućena TWPC-u (Tehničkom vaterpolskom odboru) sa zamolbom za drugo mišljenje i reviziju odluke, no samo par sati prije početka utakmice protiv Srbije naši su vaterpolisti doznali kako je FINA odbila žalbu i Rino Burić neće moći pomoći 'barakudama' u današnjem obračunu.

Izbornik Ivica Tucak tako na poziciji beka ima samo Žuvelu, a Rino Burić bi se u bazen mogao vratiti tek ako 'barakude' izbore finale.