ISTRA 1961 BITNO OSLABLJENA

Šok u Puli; par sati prije utakmice s Goricom, iz kluba izbačen Ante Erceg

17.03.2024 u 12:02

Bionic
Reading

Ove nedjelje od 15 sati na stadionu Aldo Drosina Istra 1961 dočekuje Goricu. Ali bez prvog napadača

Naime, kako piše Glas Istre, Ante Erceg je suspendiran i neće zaigrati danas, ali niti ubuduće. Naime, pulski je prvoligaš odlučio raskinuti suradnju s napadačem nakon novog incidenta.

Ovog puta vodstvo Istre 1961 nije više htjelo progledati kroz prste 34-godišnjem napadaču koji je u pulske redove stigao u kolovozu 2022. godine i u 44 nastupa, računajući HNL i Kup, upisao 18 golova i četiri asistencije. Posebno je raspoložen bio ove sezone jer je u 21 utakmici imao šest golova uz tri asistencije.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Koliko pulska publika voli Ercega, najbolje se vidjelo u susretu protiv Rudeša kad je u 69. minuti zamijenio Salima Faga Lawala i dobio 'standing ovation' s tribina, na čemu se zahvalio golom devet minuta kasnije za 2:1 pobjedu.

Genijalac na terenu, ali vrlo problematičan, kako za suce, tako i za vlastitu momčad, a posebice za trenere. Erceg je ušao u sukob s Garcijom i to ne samo zbog one kazne u ogledu s Rijekom, potom i s Catalom koji ga je poslao na 'hlađenje', a sad je Tramezzani uz podršku vodstva kluba odlučio staviti točku na 'i' na sve njegove ispade.

Istra 1961 će u nastavku sezone biti znatno oslabljena u napadu, ali očito je ova zadnja afera bila kap koja je prelila čašu. Suradnja je zaključena, potvrdio je to i Glasu Istre i sâm Erceg, pitanje je samo kad će i na koji način biti dogovoren raskid.

  • +18
Varaždin - Istra 1961, SuperSport HNL, 8.3.2024. Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak
Poništen Ercegov gol protiv Hajduka Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport