teška ozljeda

Šok u Grčkoj, uoči dvoboja s Hrvatskom ostali su bez jednog od glavnih igrača

30.10.2017 u 20:00

Bionic
Reading

Kapetan grčkog AEK-a Petros Mantalos (26) teško je ozlijedio koljeno u ligaškom susretu protiv Panioniosa zbog čega će propustiti obje utakmice protiv Hrvatske u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali i utakmicu Europske lige protiv Rijeke

Petros Mantalos se ozlijedio u 81. minuti kada se srušio na travnjak u trenutku kada nije bilo nikoga oko njega. Odmah je bilo jasno kako se radi o teškoj ozlijedi, a nakon pregleda ustanovljen je lom križnih ligamenata na lijevoj nozi. Mantalosu sada slijedi operacija i višemjesečni oporavak.

'Nažalost, liječnički pregled je potvrdio početnu liječničku dijagnozu. Stradali su prednji križni ligamenti', potvrdili su iz kluba.

Mantalos je prije dvije i pol godine imao sličnu ozljedu i na desnoj nozi zbog koje je pauzirao više od četiri mjeseca.

Upravo je ovaj 26-godišnji veznjak u rujnu ove godine postigao gol za AEK u pobjedi protiv Rijeke 2:1 u susretu 1. kola skupine D Europske lige. Ove sezone upisao je ukupno 12 nastupa za klub i postigao četiri gola. Za reprezentaciju je do sada odigrao 18 utakmica pri čemu četiri ove godine. U posljednje dvije utakmice reprezentacije bio je u početnoj postavi te je imao dvije asistencije protiv Cipra i Gibraltara.

'Iskreno žalimo zbog ovog nesretnog trenutka koji će Petrosa udaljiti iz naših utakmica protiv Hrvatske. Nadamo se kako ćeš se što prije oporaviti. Čekamo te', poručili su grčki reprezentativci svom kolegi.

  • +12
Grčka nogometna reprezentacija 2017. Izvor: Reuters / Autor: ALKIS KONSTANTINIDIS

Prva utakmica između Hrvatske i Grčke na rasporedu je 9. studenog u Zagrebu, a uzvrat je 12. studenog u Pireju. Rijeka, pak gostuje kod AEK-a 23. studenog.