neočekivani odlazak

Šok na Rujevici; nakon devet godina jedan od čelnika Rijeke iznenada napušta klub, a zbog svega se oglasio i Damir Mišković

03.06.2021 u 20:38

Bionic
Reading

Navijače i simpatizere Rijeke danas je šokirala vijest da Ivan Mance više nije sportski direktor momčadi s Rujevice! Mance je u klubu proveo zadnjih devet godina, od kojih je godinu i pol bio igrač, odnosno golman kluba, a potom zamjenik i sportski direktor Rijeke...

'Nakon devet godina u klubu odlučio sam da je vrijeme da napravim sljedeći korak u svojoj karijeri i krenem dalje. Odlazim iz kluba kao najsretniji i najponosniji čovjek na svijetu. Sanjao sam puno, ali i ostvarili smo puno toga', rekao je Ivan Mance za službene stranice Rijeke i pojasnio zbog čega se točno odlučio na odlazak:

'Došli smo do zajedničkog zaključka da je sada pravo vrijeme da klub ide u jednu dodatnu nadogradnju, trenutno sam završio svoj put u klubu. Dosta dugo sam razmišljao o tome, nakon toliko godina i uložene energije došao sam do procjene da je Rijeci potrebna nova energija, a meni kao mladom čovjeku trebaju neki novi izazovi.'

Malo je reći da je ova vijest šokirala sve navijače i simpatizere kluba s Rujevice, pa se javnosti obratio i prvi čovjek Rijeke Damir Mišković.

'Na početku želim zahvaliti Ivanu Manceu na svemu što je učinio za HNK Rijeka u proteklih devet godina, kako u igračkom dijelu kada nam se priključio na početku naše priče, te za sve što je učinio u radu sportskog segmenta zajedno sa Srećkom Juričićem', rekao je Damir Mišković i nastavio:

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +11
NK Rijeka - NK Gorica, 36. kolo HT Prva liga, 22.5.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

'Ivan je nakon završetka prošle sezone kroz razgovor naglasio da razmišlja o odlasku, te da smatra da bi za Rijeku bilo najbolje da u klub dođe jedna nova energija koja će povesti Rijeku prema novim uspjesima. Naravno da smo mu izašli u susret, to je najmanje što možemo učiniti nakon svega što je napravio za klub. Rastajemo se u najboljim mogućim odnosima kao poslovni suradnici, ali prije svega kao prijatelji koji su zajedno ispisali neke od najljepših stranica riječke nogometne priče', zaključio je Mišković.

Napomenimo da je Ivan Mance, prije nego što je odstupio s mjesta sportskog direktora, odradio dobar dio posla u slaganju momčadi za sljedeću sezonu jer su Stjepan Lončar, Nino Galović, Darko Velkovski, Ivan Tomečak i Robert Murić produljili ugovore s Rijekom.