MAMIĆ NE ODUSTAJE

Šok na Maksimiru; dok Vatreni na SP pišu nove zlatne stranice hrvatskog nogometa u Dinamu se događaju tektonske promjene...

12.12.2022 u 22:18

Bionic
Reading

S redovne skupštine Dinama, u trenucima kada cijela Hrvatska diše uz hrvatsku nogometnu reprezentaciju, koju u utorak s početkom u 20 sati očekuje susret polufinala Svjetskog prvenstva s Argentinom, stiže iznenađujuća vijest. Ukratko vodi se bitka za Dinamo između dvije struje, one koja podržava člana uprave i glavnog operativca Krešimira Antolića te druga koja čuva ostavštinu Zdravka Mamića

Dio članova Skupštine je na dnevni red stavilo temu izglasavanja nepovjerenja Krešimiru Antoliću. Postupkom glasovanja je većinom prijedlog i usvojen. Daljnja procedura nalaže da Izvršni odbor na svojoj sjednici provede odluku Skupštine kao najvišeg tijela GNK Dinamo, navodi se u priopćenju na klupskoj internetskoj stranici.

Čak 40 od 67 skupštinara glasovalo je protiv Antolić, a grupa njih predvođena Miroslavom Rožićem stala je obranu Zdravka Mamića, javlja portal 24 sata.

Podsjetimo, Mamić je pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja 116 milijuna kuna iz Dinama te je izvan dohvata hrvatskog pravosuđa, u Međugorju.

Predsjednik hrvatskog prvaka Mirko Barišić je za Novu TV pojasnio kako je bila riječ o redovnoj sjednici kluba.

'Nije u pitanju izvanredno zasjedanje. Skupština je bila bučna i teška, ali u svakom društvu ima problema. Nadam se da će sve biti dobro', naglasio je Barišić. Zanimljivo je da je Dinamo večeras napravio veliki božićni domjenak, a dok su se uzvanici družili i zabavljali u blagdanskom ozračju u Maksimiru se odvijala prava drama.

Pred Dinamom su teški i mučni dani, a ovaj potres, koji je pokazao da Mamićev utjecaj na klub ne jenjava, tek najava burnih događanja.

Bez obzira na to što poslovna 2022. godina nije završila, dosadašnji financijski pokazatelji ukazuju na to da će u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca ove godine biti ostvareni očekivani prihodi u iznosu od 445 milijuna kuna, ukupni će rashodi biti u iznosu od 435 milijuna kuna te je očekivana bruto dobit u iznosu od 10 milijuna kuna. Kompletno financijsko izvješće bit će kompletirano do 28. veljače 2023. godine kada će revidirano financijsko izvješće biti predano u Registar neprofitnih organizacija, dodaje se u priopćenju.

Uz to je predsjednik Mirko Barišić dao kratki komentar na aktualnu temu stadiona u sklopu dnevnog reda kazavši 'nadam se da smo na najboljem putu da, uz podršku gradskih i državnih vlasti, pa i UEFA-e, realiziramo plan izgradnje stadiona'.