izdaja stoljeća

Šok i nevjerica u Parizu; ljutiti Kylian Mbappe zatražio je odlazak iz kluba i već će ove zime napustiti Park prinčeva

11.10.2022 u 17:31

Bionic
Reading

Kylian Mbappe (23) šokirao je čelnike PSG-a te je zatražio transfer u prvom sljedećem prijelaznom roku! Francuski i španjolski mediji tvrde kako su odnosi između Mbappea i kluba nepovratno narušeni te više nema temelja za daljnju suradnju iako je napadač ovog ljeta potpisao novi ugovor do 2025. godine vrijedan više od 600 milijuna eura

'Ljubav' je kratko trajala. Istina, čelnici PSG-a su ovog ljeta vjerovali kako su napravili posao stoljeća. Kylian Mbappe (23) potpisao je ugovor do 2025. godine, a klub mu je odmah isplatio 300 milijuna eura 'za vjernost' dok bi po godini ugovora napadač zarađivao dodatnih 100 milijuna eura.

Uz sve to je Mbappe dobio i 'otvorene ruke', praktički je postao 'gazda u svlačionici'. Tako Mbappe više nije samo jedan od igrača u momčadi PSG-a već osoba čiji glas se, uz trenera, sportskog direktora i predsjednika kluba, jednako broji kada su u pitanju kadrovske odluke oko prodaje i kupovine igrača. Doslovno Mbappe je postao igrač-sportski direktor koji je prije toga izabrao trenera, sportskog direktora i većinu ostalih 'po svojoj volji'.

Ne treba ni isticati kako je tih dana Mbappe posebno razljutio čelnike Real Madrida koji su mislili da su s francuskim napadačem sve dogovorili i kako je njegov dolazak na Santiago Bernabeu praktički riješena stvar. A on ih je izigrao i iskoristio da od PSG-a izvuče što više novca.

No, samo par mjeseci kasnije Mbappe se predomislio, više ne želi igrati za PSG! Francuski i španjolski mediji tvrde kako je Kylian Mbappe već obavio sve razgovore s čelnicima PSG-a te im najavio kako želi transfer u prvom sljedećem prijelaznom roku. A to je već u siječnju 2023.!

Mbappe je razočaran u čelnike kluba i tvrdi kako se nisu držali ranijeg dogovora, uz to je i u konstantnom sukobu s Neymarom, a ni dolazak Lea Messija prošlog ljeta mu baš nije dobro 'sjeo'. Francuski mediji tvrde kako je Mbappe u ovom trenutku 'strano tijelo' u svlačionici PSG-a i to je stanje koje se nikako ne može promijeniti. Najskuplji je igrač i jednostavno mora igrati, no suigrači ga više ne doživljavaju, izvan terena već odavno, a sada sve češće i na terenu. Jedino je rješenje - odlazak s Parka prinčeva.

  • +16
Benfica - PSG (3. kolo Lige prvaka) Izvor: EPA / Autor: MIGUEL A. LOPES

Problem? U Realu su i dalje bijesni na Mbappea koji ih je ljetos izigrao te su šanse da ponovno krenu u pregovore, barem tako tvrdi Marca, ravne nuli.

Francuski mediji pak donose kako je u ovom trenutku, tj. u zimskom prijelaznom roku 2023. godine jedini klub koji bi mogao kupiti Mbappea - Liverpool! 'Redsi' su još ranije 'koketirali' s Mbappeom, no do konkretnog dogovora nikad nije došlo.

Pitanje je samo jesu li u Liverpoolu spremni na ovako veliku 'avanturu' i gotovo neizbježna natezanja oko mogućeg transfera. A francuski su mediji Mbappeov potez, kako god on završio, već prozvali izdajom stoljeća...